Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mala škola, velikog srca

Svečanom humanitarnom priredbom omiljena zagrebačka osnovna škola obilježila veliku obljetnicu

Zagreb: Svečana priredba "Škola i obitelj" u povodu 75. obljetnice Osnovne škole Ljubljanica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/21
23.12.2023.
u 14:24

OŠ Ljubljanica, bila je prva škola izgrađena u Zagrebu nakon Drugog svjetskog rata. U vrijeme kada su se još uvijek osjećale posljedice rata u čitavom gradu, gradnja škole značila je za stanovnike jednog golemog područja neobično mnogo

"Mala škola, velikog srca!" moto je Osnovne škole Ljubljanica u Zagrebu. Ustanova je to iz koje su izašle tisuće i tisuće đaka te ondje proveli brojne sretne trenutke. Dio njih marljivi učenici uz pomoć učitelja saželi su i predstavili jučer u Centru za kulturu Trešnjevka gdje je se tražilo mjesto više jer je omiljena kvartovska škola slavila velikih 75 godina postojanja.

Svečanom priredbom "Škola i obitelj" obilježili su ovu važnu obljetnicu te u božićnom duhu uz pjesmu, ples i brojne kreativne točke, cijelom događaju dali i humanitarnu notu jer su se prikupljali dobrovoljni prilozi s ciljem osnivanja učeničke zadruge. Kako je bilo, pogledajte u galeriju u nastavku:

Zagreb: Svečana priredba "Škola i obitelj" u povodu 75. obljetnice Osnovne škole Ljubljanica
1/21

"Naša se škola već niz godina ističe u raznim humanitarnim akcijama po čemu smo postali prepoznatljivi. Kod učenika nam je važno usaditi razumijevanje za potrebite te osvijestiti da su dobrota, empatija i humanost, neprocjenjiva obilježja ljudi. Naš humanitarni rad odvija se putem raznih aktivnosti, projekata i inicijativa. Tako smo već desetak godina, u suradnji s Kolajnom ljubavi, kumovi djevojčicama u Tanzaniji." navode iz škole.

Uspješno surađuju i s Caritasom naše Župe kao i Zagrebačke nadbiskupije, svake godine daruju mlade majke i njihove bebe u Kući Ljubavi-Savica Šanci. Nadalje, tu je i suradnja s Crvenim križom, Udrugom Jak kao Jakov, OŠ Ljubljanica za Vukovar te brojne pojedinačne akcije.

Inače, OŠ Ljubljanica, bila je prva škola izgrađena u Zagrebu nakon Drugog svjetskog rata. U vrijeme kada su se još uvijek osjećale posljedice rata u čitavom gradu, gradnja škole značila je za stanovnike jednog golemog područja  neobično mnogo. Tadašnja općina Vrapče , kamo je pripadala Ljubljanica, bila je daleka periferija, rijetko naseljena, bez vodovoda i kanalizacije, pravo ruralno naselje s oranicama  i livadama na kojima je pasla stoka.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije