Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
edukativni program

Sve o životinjama Madagaskara na Dan okoliša u Zoološkom vrtu

Foto: ZOO Zagreb
1/3
04.06.2021.
u 11:05

U blizini će biti izložene i različite vrste otpada s osnovnim informacijama o njihovim karakteristikama, vremenu raspada te reciklaži i mogućnosti ponovne uporabe.

Edukativni program u povodu Svjetskog dana okoliša u Zoološkom će se vrtu  održati u sutra. Edukatori će posjetiteljima govoriti o važnosti zaštite okoliša i vrijednosti održivog razvoja. Program će trajati od 11 do 17 sati, a posjetitelji će se na svaki puni sat kraj glavne blagajne moći uključiti u obilaske vrta tijekom kojih će moći doznati na koji su način u nastambama životinjama primijenjene zelene tehnologije, te zašto je održivi razvoj postao neizostavan dio planova Zoološkog vrta.

Tijekom obilaska skupina će pod vodstvom edukatora zastati kraj cjeline Madagaskar, volijere za afričke ptice močvarice te nastambi pelikana, servala, lavova, deva i merkata. Na Zebrinu trgu djecu očekuje igra spretnosti kroz koju će, savladavajući raznolike prepreke, učiti o pravilnom razvrstavanju otpada.

U blizini će biti izložene i različite vrste otpada s osnovnim informacijama o njihovim karakteristikama, vremenu raspada te reciklaži i mogućnosti ponovne uporabe. Pritom će se istaknuti težnja za smanjivanjem količine otpada i njegova negativnog učinka na prirodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije