Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ježdovec

Šuma puna ilegalnog otpada blizu glavnoga vodocrpilišta

Jezdovec
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
02.04.2015.
u 10:00

Već godinama žitelji traže dodatne komunalne redare za nadzor šume, budući da nema pomaka, u pomoć pozvali i šefa Skupštine

Vodovod ima samo glavna ulica, a voda koju stanovnici Ježdovca crpe uglavnom iz bunara, kažu, upitne je kvalitete. U tamošnju šumu već deset godina odvozi se građevinski te ostali otpad i zbog toga su, govori predsjednik Mjesnog odbora Ježdovec Ivica Živković, nestale i bare u šumi, kao i ptice močvarice čije je stanište jednostavno uništeno.

Svi rade svoj posao

– Cigla, beton, daske, kanistri, papir, plastika, željezo, razna ulja – nabraja predsjednik MO-a Ježdovec što je sve zagadilo šumu i bare u njoj. Kako kaže Živković, u bari pliva sve osim riba, koje su se ondje mogle naći prije desetak godina.

– Mala Mlaka, glavno vodocrpilište Zagreba, nalazi se na petnaest kilometara zračne udaljenosti od zagađenih bara, što nije nikakva šala. U šumu Ježdovec može se samo preko jednog mosta i mi već godinama zahtijevamo da ga nadziru komunalni redari ili da se na njega postavi videonadzor kako bi se vidjelo tko odlaže otpad u šumu – rekao je Ivica Živković i dodao kako od svih onih koji bi mogli pomoći Mjesni odbor ili ne dobiva odgovore ili oni glase da "svi rade svoj posao". Za još komunalnih redara zalagat će se i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, koji je jučer obišao Ježdovec.

– Vidjet ćemo što se može učiniti, ali reagirati treba brzo jer ovo je potencijalna ekološka bomba – rekao je Kosor.

Milijunski trošak

Osim s otpadom u šumi, stanovnici Ježdovca problem imaju i s neasfaltiranim ulicama, kao i s nedostatkom infrastrukture.

– Blato. Tako najbolje možemo opisati našu ulicu – rekli su stanovnici Ulice Keseri, dok im je Alen Gospočić, voditelj Holdingove podružnice Zagrebačke ceste, objasnio kako asfalt u ulici ne mogu dobiti dok se njome ne provedu instalacije za plin i vodovod. Kako je rekao Gospočić, trošak postavljanja asfalta te njegova ponovnog bušenja bio bi milijunski. Stanarima je obećao da će im "valjak malo popraviti ulicu".

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:23 02.04.2015.

Hm, Kosora za komunalnog redara. Ovdje bi bio puno korisniji, nego gore u Skupštini u uredu od 100 kvadrata. A i Gospočić dobar. Vodovod i plin će ovi dobiti za sto godina, a asfalt iza toga. Nakon obećanja da ćee im "valjak malo popraviti ulicu", ovi bi trebali kupiti svoj valjak i "malo popraviti Zagrebačke ceste".

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:21 03.04.2015.

Hrvatska u Europi u 21. stoljecu....sramota...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije