Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA PUČKO

Sud je poništio odluku o smjeni Zorana Vlašića, ravnatelja POU-a!

Zoran Vlašić
Željko Hladika/Pixsell
09.07.2010.
u 09:36

Odluku Trgovačkog suda u POU-u nisu htjeli komentirati jer je službeno nisu dobili, a Vlašić se kandidirao za ravnatelja.

Bivšeg ravnatelja zagrebačkog Pučkog otvorenog učilišta Zorana Vlašića lani su doslovce iznijeli s radnog mjesta, a na istu adresu, čini se, Vlašić bi mogao sam ušetati...

Niz raznih optužbi

Naime, zagrebački Trgovački sud potkraj lipnja donio je presudu koja ništavom proglašava odluku Upravnog vijeća Učilišta o Vlašićevu razrješenju, kao i odluku o imenovanju Ružice Kovačević za v.d. ravnateljice te ustanove!

Vlašić je, podsjetimo, bio na čelu Pučkog otvorenog učilišta 11 godina i lani je smijenjen zbog optužbi za niz novčanih malverzacija, nezakonitosti u poslovanju, nepotizam...

Kada svoju smjenu nije htio prihvatiti, krenule su međusobne prozivke, a Grad Zagreb je na koncu angažirao zaštitare koji su ga i fizički maknuli iz zgrade u Vukovarskoj 168.

Bila je to, što bi se reklo, “slika koja je obišla zemlju”. No, “afera Pučko” očito se nastavlja, a loptica je sada na strani Učilišta, čija ravnateljica nije htjela komentirati presudu Trgovačkog suda jer je, kaže, službeno nisu ni dobili.

– Kad nešto dobijemo, onda ćemo se očitovati – rekla je.

S druge strane, Vlašić presudu pozdravlja i kaže da “bi bilo normalno da se presuda provede”.

– Postoji mogućnost žalbe i onda će se to još dalje razvijati. Pravda je spora, ali je velika stvar da je barem nešto napravljeno. Žao mi je što Učilište propada, iza mene je ostalo pet milijuna kuna, a sada je upitno hoće li imati za plaću. Učilište je uvijek bilo otvoreno, i za vrijeme rata, a kada su me se htjeli riješiti bilo je strogo kontrolirano, i to je žalosno. I zaštitari su stajali oko 400.000 kuna – komentira Vlašić, koji je u međuvremenu, kaže, pisao knjige, ali i prijavio se na natječaj za ravnatelja Učilišta.

Nije se, kaže, prijavio radi samog natječaja, nego da “im može dostaviti potvrdu da se protiv njega ne vodi nikakav istražni postupak”.

Diploma na MIT-u

Ponavlja da je bio žrtva tuđih interesa koji su “bacili oko” na atraktivnu lokaciju Učilišta. Sumnje da je pobjegao u Ameriku bivši ravnatelj opovrgava objašnjavajući da je u Ameriku išao na promociju sinu, koji je diplomirao na MIT-u. Nastavak afere očito slijedi.

Komentara 4

OB
-obrisani-
13:27 09.07.2010.

Sve je to zakuhao drug Smoljić koji se poziva na premijerku i pokušava ukinuti OPU i prodati zgradu, samovoljno ukidajući unosne i korisne tečajeve !

ED
Edu
13:45 09.07.2010.

Konačno da se stane na kraj bandi koja smjenjuje ljude koji uspješno vode poduzeće. Od kada su izbacili Vlašića u otvorenom učilištu su zaposlenike isprepadali, smanjili im plaće, i ništa nisu pokrenuli. Naravno cilj je očito uništiti tu instituciju gdje sam se i ja obrazovala. Nadam se da će se čovjek koji je vodio učilište 11 godina uspjeti pobjediti bandu koja sve više vlada Hrvatskom.

AM
amato
18:52 09.07.2010.

Drug Vlašić je nasilnik koji je vladao Učilištem jedanaest godina kao svojom privatnom prćijom. Donio je takve akte prema kojima je nemoguće da on skoro pa umre, a kamoli da mu istekne mandat. Napravio je niz financijskih malverzacija, sebi dodijelio plaću 40 000 kuna mjesečno i zaposlio desetine svojih jarana bez natječaja i bez ikakvih kriterija. Situacija na tržištu se u zadnjih godinu dana drastično pogoršala, pala je potražnja za tečajevima bilo koji vrste, pa i onima kojima se stječu kvalifikacije i koji se upisuju u radne knjižice. S druge strane pojavile su se brojne slične ustanove koji nude iste usluge pa je nestao monopol Učilišta i mogućnost velike zarade. On je tijekom svoje vladavine u vrijeme buma na tržištu izvukao golem novac i strpao ga u vlastiti džep i sada se pojavljuje kao kupac te nekretnine. Drugim riječima klasična hrvatska privatizacijska priča. Nadam se samo da je i on zakasnio, slično kao i Polanečec i Krmpotić u Orahovici. I da, da će USKOK istražiti njegovo poslovanje u Učilištu i smjestiti ga tamo gdje pripada - u Remetinec (ili možda u Vrapče).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije