Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okupili se studenti

Studentski atelje na istoku grada

grebanje
Studentski atelje dubrava
28.12.2012.
u 11:00

Predstava novoosnovanog studentskog kazališta prikazat će se danas u Dječjem kazalištu Dubrava, a uskoro slijedi još jedna

–Bitno nam je da se radi kvalitetno, bez pritiska, da to radimo jer to volimo i želimo – kaže Mario Gigović, producent Studentskog ateljea Dubrava, novog projekta Narodnog sveučilišta Dubrava sa studentima zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti. U nešto manje od mjesec dana, mlada ekipa budućih glumaca, redatelja, dramaturga, kostimografa i producenata na kazališne daske postavila je predstavu “Grebanje ili kako se ubila moja baka” nagrađivane beogradske autorice Tanje Šljivar, koja će prvi put biti izvedena danas u 17 sati, u Dječjem kazalištu Dubrava, Cerska 1, u tzv. showcase izvedbi, a premijera će biti u veljači.

– Riječ je o aktualnom tekstu poslijeratne tematike, a na neki način simbolički predstavlja suradnju mladih iz regije. Tanja Šljivar doći će na današnju izvedbu. Showcase je zapravo “sirovo” režirani komad i prikazuje kreativni proces nastajanja predstave – objašnjava Gigović. Sa skromnim proračunom, studenti ADU-a iznimno su sretni što ih je NS Dubrava prepoznao i omogućio im prostor i novac za rad. – Za nas je to neprocjenjivo iskustvo i platforma za izvanakademske aktivnosti – kaže Gigović. Studentski atelje paralelno priprema još jednu produkciju, predstavu “Moj nulti rođendan” autora Ivana Penovića, studenta ADU-a, čija je premijera zakazana za travanj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije