Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlični uvjeti

Studentima novi izbor: Stanovanje u hostelu, bez plaćanja režija

Funk Hostel (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/16
07.12.2012.
u 15:50

Prednost boravka u hostelu je fleksibilnost - studenti mogu doći i otići kad žele

Mnogi studenti koji se muče s nalaženjem odgovarajućeg smještaja u Zagrebu, odsad mogu pokucati i na vrata gradskih hostela. Naime, hosteli Funk u Poljičkoj 13 a i Rendićevoj 28 b, te hostel Arena u Remetinečkom gaju 28 ponudili su svoje prostore kao stambeno rješenje upravo studentima. Povoljna cijena, bez pologa i “dosadnih” režija – zvuči primamljivo.

Maštovito uređeno

Sestre Mia (21) i Anja Nigović (24) osmislile su tako aranžman u Hostelima Funk, gdje roditeljima pomažu u obiteljskom poslu.

Šesterokrevetnu sobu, s besplatnom posteljinom, ručnicima, internetom, uslugom pranja rublja i doručkom izdaju za 1850 kuna mjesečno po osobi.

– U hostel smo primili studenta iz Južne Koreje koji je zbog problema sa smještajem u studentskom domu odlučio doći nama, pa nam je sinulo ponuditi hostel studentima kao kakvo stambeno rješenje tijekom studiranja – napominju sestre. Uz takav smještaj studenti, kažu one, mogu upoznati ljude iz cijeloga svijeta, opustiti se i učiti u zajedničkim prostorijama, ali i zaboraviti na brige zbog plaćanja režija.

Zasad u oba hostela dobivaju samo upite, no smatraju da ima puno studenata otvorenih za njihovu ideju. Funk hosteli, manji u Poljičkoj sa 30 ležajeva i veći u Rendićevoj sa 77 i restoranom, maštovito su uređeni prostori koji će sigurno pozitivno utjecati na inspiraciju studenata, a time i uspjeh na fakultetu, smatraju Anja i Mia.

– Kod nas nije važan studentski status, primamo i redovne i izvanredne. Nadamo se da će se odvažiti na tu avanturu i iskusiti život u hostelu, što je za nas stil života, a ne samo posao – kažu sestre.

Za sve potrebe

I hostel Arena, kojim upravlja podružnica Zagrebačkog holdinga Vladimir Nazor, u ponudu je uvrstio smještaj za studente, u dvokrevetnim sobama za 2000, odnosno 1000 kuna po osobi.

Sobe s vlastitim sanitarnim čvorom, besplatan internet, posteljina i ručnici te korištenje zajedničkih prostorija za učenje dio je njihova programa.

– Na ideju smo došli svjesni problema s kojima se studenti susreću iz godine u godinu. Domovi su puni, stanovi skupi i teško se pronalaze, te smo odlučili izaći u susret studentima – objasnio je voditelj hostela Arena Anđelko Pušić, dodajući da je najveća prednost iznajmljivanja sobe u hostelu fleksibilnost boravka, jer gosti mogu otići kad žele i isto tako se vratiti.

Ako interes studenata bude velik, u Areni su spremni prilagoditi se njihovim potrebama. Osigurali su jedan kat za 80-ak studenata i nadaju se da će studenti prepoznati prednost takvog smještaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije