Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup prijevoz

Studenti bojkotiraju ZET švercanjem u tramvajima

kontrolori ZET-a (1)
Tomislav Miletić/PIXSELL
15.03.2012.
u 08:45

Oni koji su prije kupovali karte ZET-a, sada ih manje kupuju ili se švercaju, a oni koji su se i prije švercali, unatoč strahu od kontrola, i dalje to čine, poručuju predstavnici studenata

Bojkotiranje zagrebačkog javnog prijevoza koje su prije dva tjedna najavili predstavnici Studentskog zbora zbog poskupljenja ZET-ovih karata, prihvatila je s oduševljenjem studentska populacija. Veliki ih dio nastoji “prometovati” gradom na biciklima, dok se dio njih šverca, otkrivaju predstavnici studenata.

– Oni koji su prije kupovali karte ZET-a, sada ih manje kupuju ili se švercaju, a oni koji su se i prije švercali, unatoč strahu od kontrola, i dalje to čine. Nemamo podataka koliko studenata bojkotira ZET, ali gotovo da nema fakulteta s kojega nam nije stigla potpora u ovoj nakani – komentirao je Danko Relić, predsjednik zagrebačkog Studentskog zbora.

I dok nema podataka o odzivu, predstavnicima studenata stigao je konkretan poziv predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića na temu problema koji prate školovanje budućih akademskih građana u Zagrebu.

– Mnogim je studentima povećanje cijena udar na standard, jer mnogi zaboravljaju koliko novaca moramo izdvojiti, primjerice, na stručnu literaturu – upozorio je predsjednik Studentskog zbora nadajući se pozivu na razgovor i k gradonačelniku Bandiću.

Komentara 21

LA
larala
10:17 15.03.2012.

zet više ne koristim, na krace staze idem cipelcugom na duže autom iz principa....kad u ovoj državi standard poraste 50% kao i cijena karata možda se predomislim....ovako štedim

Avatar Grunf
Grunf
10:55 15.03.2012.

da manje troše na drogu imali bi za kartu a nek bojkotiraju tako da se ne voze gradskim prijevozom

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
09:46 15.03.2012.

Potpuno se slažem, podržavam, i uostalom činim baš isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije