Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRASNO

Street art umjetnik Miro Modul ovjekovječio 'papagajke' muralom u Voltinom

Instagram Modulosam
23.02.2022.
u 10:59

Cijeli kvart bruji o njima

Nedavno sam preselio u kvart Voltino u tzv. "papagajke", zgrade koje su nekada bile šarene i po tome dobile ovaj naziv. Boje su na zgradama vremenom izblijedile i to me ponukalo da im vratim stari sjaj. Tako sam pokrenuo inicijativu za oživjeti ovu priču i u dogovoru sa stanarima oslikao jedan od ulaza u same zgrade - kazao je Miro Modul Petković, street art umjetnik i kaligraf, koji u Voltinom popularnim zgradama "papagajkama" posvetio mural.

„Jako smo sretni sa svim projektima i suradnjama koje ostvarujemo s Mirom, koji kroz tečajeve koje provodimo u Muzeju suvremene umjetnosti educira male i velike o Street art-u, kao obliku umjetnosti, a ne vandalizmu, kao i na načinu na koji prenosi svoje znanje i vještine ispisivanja slova kroz tečajeve kaligrafije i Sign Painting-a. I ovoga puta, imali smo priliku popratiti nastajanje njegovog novog murala na legendarnim papagajkama o kojem već bruji cijelo Voltino. Bilo je zaista jedinstveno iskustvo promatrati proces nastajanja murala i zadivljene prolaznike radi čijih je pitanja izrada murala potrajala dvaput duže“, navodi Melita Omeragić, vlasnica OMart organizacije, kiparica i waldorfska pedagoginja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar lav_alex
lav_alex
12:16 23.02.2022.

Divno. Jako volim murale. Žao mi je što Teničkom muzeju ne dozvoljavaju oslikavanje uličnog zida koji je već zašaran grafitima. Rado bih vidio i mural na CKT-u u Parku stara Trešnjevka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije