Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Sigetu:

S balkona bacio dva psa, prijeti mu godinu dana zatvora

novi zagreb
27.10.2017.
u 20:50

Muškarac je brzo pronađen te je prevezen u Psihijatrijsku bolnicu

Začuo se glasan cvilež pasa, a potom je na jedva metar od mladića koji je upravo izašao iz javnobilježničkog ureda u novozagrebačkom Prilazu Ivana Visina o pod udarilo tijelo manjega bijelog psa.

Mladić se nije ni snašao, prošlo je jedva nekoliko sekundi, a na gotovo isto mjesto na kojem je “s neba” pao prvi pas odjednom je o pod udario i drugi, također manji, ali crni pas.

Cvilež je prestao jer su oba psa, budući da su pala s visine od desetak metara, zadobila tako teške ozlijede da ih je nekoliko sati kasnije veterinar morao eutanazirati.

“Jesu, to su moji psi”

Zabezeknuti mladić u tom trenutku podigao je glavu i na balkonu ugledao muškarca za kojeg je posumnjao da je bacio pse.
– Jesu to tvoji psi?! – zaurlikao je prema muškarcu, a ovaj mu je odgovorio: “Jesu, moji su psi”. Mladić mu je opet postavio pitanje.
– A jesi ih ti to dolje bacio, jesi ti ovo napravio?

Muškarac mu je s balkona dobacio: “Šta te boli ku***, majmune” nakon čega je ušao natrag u zgradu. Sve se odigralo u četvrtak oko 10 sati, a osim već spomenutog mladića događaju su svjedočili i zaposlenici Prekršajnog suda čija zgrada “gleda” na balkon s kojeg su psi bačeni.

– Nisam vidjela sam pad pasa, ali čula sam cvilež i zvuk udarca o pod. Brzo sam krenula po policajce koji rade tu na sudu, a oni su onda krenuli za muškarcem koji je bacio pse. On se u međuvremenu spustio do mjesta na koje je bacio pse i hladnokrvno ih pokupio kao da su vreće krumpira. Jednog je zgrabio za ogrlicu, drugog za nogu i odnio ih u zgradu. Mladić kojem su ti psi umalo pali na glavu krenuo je za njim, ali taj je muškarac za sobom zaključao ulazna vrate zgrade – prepričava Marinela Benjak, inače svjedokinja događaja i zaposlenica na sudu.

Kaznena prijava

Iste pse odnio je u stan na prvom katu u kojem živi s majkom, a na vrata su im ubrzo pokucali policajci.

– Pa tu je moj sin, zašto ga trebate – začuđeno ih je upitala majka muškarca koji, utvrdit će se to poslije, ima 28 godina i psihičkih poteškoća, zbog čega je nakon provedene kriminalističke obrade smješten u psihijatrijsku bolnicu.

Unatoč tome policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog ubijanja i mučenja životinja, za što je zakonom predviđena kazna od maksimalno godinu dana zatvora.

– Muškarac koji je bacio pse i inače nije bio stabilan, a mislimo da se sad posvadio s mamom pa da joj se bacanjem pasa odlučio osvetiti. I prije se iz tog stana znao čuti cvilež pasa, tko zna je li ih prije maltretirao – smatra svjedokinja Marinela Benjak.

Pogledajte i ovaj video spašavanja psa:

Ključne riječi

Komentara 31

KA
Kameni
14:29 27.10.2017.

Sto nije sam skocio vec pse baca. Dajte mi adresu, doci cu mu popraviti centralno grijanje, I kola da nitko da ne neparkira ispred zgrade tog dana.

MU
mudrost
21:35 27.10.2017.

Budite na sudu prema njemu kao prema Horvatinčiću.

JE
jedna
13:27 27.10.2017.

idiot ,u zatvor snjim nekih 20 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije