Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEZIV PRIZOR

Strava u blizini Zagreba: Radnici pronašli ostatke kostiju i odjeće

Policijska traka
Ivo Cagalj/PIXSELL
25.03.2024.
u 10:27

Ostaci su prevezeni u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu

Na području Kloštar Ivanića, u mjestu Šćapovec, prilikom raskrčivanja zaraslog zemljišta radnici su jučer oko 10.30 sati pronašli ostatke ljudskog kostura za sada nepoznate osobe te dijelove odjeće. Ostaci su prevezeni u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Slijedi kriminalističko istraživanje, javljaju iz Policijske uprave zagrebačke. 

A podsjetimo, javnost je nedavno zgrozio slučaj ubojstva Tonya Gerarda koji je prije dvije godine nestao. Policija je prije mjesec dana ustvrdila kako su muškarac i žena 58-godišnjaka namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje. Zbog njegova ubojstva uhićeni su Nijemac (57) s boravištem u Hrvatskoj i 61-godišnja Hrvatica, njegova bivša supruga. Cijeli slučaj povezan je s nekretninama u Dubrovniku koje je Tony Gerard posjedovao, a koje je dvojac s krivotvorenim punomoćima prodao i priskrbio si 400.000 eura.

Policija je objavila kako su muškarac i žena od druge polovice prosinca 2021. godine pa do prve polovice siječnja 2022. godine krivotvorili lažne isprave na temelju kojih je u siječnju i veljači 2022. godine žena kao punomoćnica prodavatelja oštećenog 58-godišnjaka prodala poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura.

VEZANI ČLANCI: 

Zatim su ga u ožujku 2022. godine, u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak oštećenog 58-godišnjaka, u namjeri da ga ubiju namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje, gdje su ga usmrtili. Muškarac je odbacio Gerardovo mrtvo tijelo prvo na neutvrđenom mjestu da bi potom 23. veljače 2024. s navedene lokacije dio posmrtnih ostataka žrtve automobilom dovezao u šumski predio na jezeru Orešje te ih ubacio u prethodno iskopanu rupu u zemlji. Sumnja se i da je potom, na više različitih lokacija u Zagrebačkoj županiji, odbacio rukavice i torbu koje je koristio, kao i odjeću u koju je bio odjeven. No očito nije znao da je pod policijskom prismotrom pa je praktički uhićen s lopatom u rukama. 

VIDEO: Snimka vozača kod Učke užasnula građane: 'Oduzeti vozačku doživotno i 30 godina zatvora'

Komentara 1

DU
Deleted user
11:03 25.03.2024.

Grozno. Ovo je gore nego prvih pet minuta NCIS.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije