Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deložacije

Stranke bez članova ilegalno koristile prostore u središtu grada

deložacija
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
22.04.2010.
u 12:00

Postupak iseljenja pokrenut je i protiv DC-a jer se još uvijek koristi gradskim prostorom od 192 četvorna metra iako je ugovor o najmu istekao.

DC Vesne Škare-Ožbolt, HND Josipa Manolića i HPS Tomislava Merčepa ilegalno se koriste prostorima koje im je Grad dao u najam po povlaštenim cijenama od samo nekoliko kuna po četvornom metru.

Poduzetni Manolić

Posjedujemo dokumente iz kojih je jasno da im je istekao ugovor o najmu te da su u više navrata upozoreni da se isele iz gradskih prostora. Najgrublji slučaj uzurpacije gradske imovine Povjerenstvo za kontrolu korištenja poslovnih prostora ustanovilo je kod Manolićeva HND-a. Osim što mu je ugovor s Gradom istekao još u ožujku 2005., povjerenstvo tvrdi da je HND veći dio prostora dao u podnajam zaštitarskoj tvrtki Gama sigurnost.

Isti dojam stekli smo i mi kada smo jučer pokucali na vrata njihova luksuznog prostora površine 115 četvornih metara u samom srcu grada, u Masarykovoj 22, a i vrata nam je otvorio gospodin koji se predstavio kao djelatnik zaštitarske tvrtke i uputio nas niz hodnik do sobice u kojoj nas je primio Josip Manolić.

Priznaje da su veći dio prostora dali na korištenje tvrtki Gama sigurnost, ali da joj ga ne iznajmljuju.

– Gradski prostor ne iznajmljujemo nikome. Sa zaštitarskom tvrtkom imamo samo dogovor da se može koristiti našim prostorom kad nas nema – rekao je predsjednik HND-a. U zaštitarskoj tvrtki kažu da im HND taj prostor nije ustupio ni na koji način.

– Ne koristimo taj prostor. Mi ih samo štitimo – rekao nam je gospodin koji se predstavio kao suvlasnik tvrtke Gama sigurnost. Tvrdi da je sjedište tvrtke na Laništu, a to što je na njihovoj web-stranici upravo Masarykova 22 navedena kao adresa objašnjava “praktičnim razlozima”.

– To je zato što su naši ljudi članovi HND-a pa tu preuzimamo poštu – kaže naš sugovornik.

Ilegalna stanarka iz Ilice

Postupak iseljenja pokrenut je i protiv DC-a jer se još uvijek koristi gradskim prostorom površine 192 četvorna metra u Ilici 48 iako mu je ugovor o najmu istekao još u travnju 2006. godine. Zašto stranka ne želi vratiti gradsku imovinu nismo doznali jer nam se predsjednica stranke Vesna Škare-Ožbolt nije javila iako smo je više puta zvali, a ostavili smo joj i poruku kod tajnice. Na drugom katu zgrade u Ozaljskoj 93, gdje se Merčepova stranka HPS bespravno koristi čak četirima gradskim prostorima ukupne površine 98 kvadrata, nismo našli nikoga. Samo lokote na rešetkama kojima brane “svoj” prostor. Predsjednik povjerenstva Zdravko Čokić kaže da će stranke uskoro biti deložirane, kao i ostala 253 bespravna korisnika diljem grada.

Ključne riječi

Komentara 5

AU
autoritet
21:33 22.04.2010.

e tako je to kad SDP \"racionalno\" upravlja gradom godinama - bravo, drugovi

SV
svojeglava
08:50 23.04.2010.

Eto, opet loši gospodari a sami smo ih izabrali. A imam osjećaj da je to samo površina a kada bi se zagreblo dublje. Ovo se odnosi na centar, što je sa ostalim kvartovima?

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
13:54 22.04.2010.

Hrvatska nece postati pravna drzava dok bivsi komunisti ne izgube pravo da se kandidiraju u politicke stranke.Naravno to je radi terorizma sto su 50 etak godina sprovodili nad postenim Hrvatima..Sada ta ista dubrad osnivaju politicke stranke i kunu se u demokraciju..Oh kakvo sranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije