Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalili se ZET-u

Stanovnici centra ljutiti: Vibracije od tramvaja sad su još gore nego prije!

12.05.2020.
u 12:13

Gradonačelnik Milan Bandić odgovara - Zagreb treba živjeti i tome nema alternative

Još ne voze preko glavnog trga, pa sav tramvajski promet od jučer prolazi preko Glavnog kolodvora.

Razljutilo je to stanovnike koji žive na trasi, u zoni "žutih" i "crvenih" zgrada, jer - svaki put kad tramvaj prođe - vraćaju se natrag u onaj 22. ožujka, kad je Zagreb pogodio potres koji je razrušio njihove stanove. Otada su ih obišli tek statičari, zakon o obnovi Zagreba još nije donesen, a boje se da će trešnja koju tramvaji prouzročuju još dodatno uništiti već načete stanove i zgrade ili da će nekome na ulici s pročelja nešto pasti na glavu.

- Vibracije se osjete puno više nego prije... Cijeli život mi ispred zgrade prolaze tramvaji, no sada se u stanu sve "zdrma"... Zgrade nisu, kao niti stanovi još sređeni - samo jedan je od komentara na Fejs grupi "Potres u Zagrebu - svi mi u centru".

Tramvaji sad još brže prolaze i još češće, kaže i Dora Šintić, koja živi u zgradi kod Ministarstva kulture u Runjaninovoj, kad je vidjela da ponovno voze pored njene zgrade, zvala je i u info centar ZET-a da se požali.

- Ljubazna djelatnica rekla mi je da stan kupim negdje drugdje i poklopila slušalicu - kaže Dora i dodaje da je zvala i na info broj gradske uprave, pa su joj rekli da pokuša pisati samom gradonačelniku Milanu Bandiću. On je, pak, na današnjoj redovnoj novinskoj konferenciji Stožera civilne zaštite, na pitanje zašto tramvaji voze Jagićevom, rekao da Zagreb treba živjeti i tome nema alternative.

- Sutra ćete dobiti dopis na tu temu i upozorenje i preporuke - zaključio je Bandić. Podsjetimo, u sklopu treće i četvrte faze postupne uspostave tramvajskog prometa, od ponedjeljka je u prometu pušteno sedam linija - 1, 2, 4, 6, 9, 11 i 17.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Mirobulesic
Mirobulesic
08:29 13.05.2020.

nekužim pa ako žele neko mirnije mjesto za život neka se odsele iz centra

IG
igorl
07:44 13.05.2020.

Ne razumijem. Sto bi se trebalo napraviti tocno? Zaustaviti promet tramvajima? Generalno su se stanovi uz prugu tresli. Sjecam se da sam skako svaki put kad bi bio kod frenda i prosao bi tramvaj. Rekao mi je - ma naviknut ces se, mhm, nema sanse. Kad sam kupovao stan za sebe - nisam niti gledao one koji nisu barem 50m od bilo kakve pruge.

GR
gruzija
14:57 12.05.2020.

Prije par mjeseci za te stanove su trazili i do 4000 eura za m2 a nisu ih bili ustanju osigurat od potresa ,super da ga nisam kupila sada ce i tako od moga novca sve to popravljati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije