Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1postozagrad

Stanari žele da se u Berislavićevoj ulici zasadi drvored

05.11.2009., Zagreb, Hrvatska - Jesen u gradu, zuto lisce pada sa drveca. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
04.02.2015.
u 10:00

Predlažu da se zasadi samo nekoliko stabala u punoj dužini ulice, tako bi se minimalno smanjio broj parkirnih mjesta

"Drvored za Berislavićevu" naziv je inicijative koju je ponovno pokrenula platforma 1POSTOZAGRAD. Iako je to pitanje pokrenuto još prije dvije godine, interes je pokazalo više od stotinu stanara spomenute i okolnih ulica pa su peticiju uputili nadležnima u Gradu Zagrebu. Predlažu da drvored minimalno remeti dosadašnji prostor namijenjen parkiranju u toj ulici.

Sadnjom samo nekoliko stabala u punoj dužini ulice broj parkirališnih mjesta bio bi minimalno smanjen, a kvaliteta javnog prostora ulice bitno povećana.

Ističu kako su stabla u gradu od iznimne važnosti jer pridonose bioraznolikosti, pročišćuju zrak, reguliraju temperaturu i vlažnost, smanjuju zagađenje bukom, prašinu i radijaciju te ljeti stvaraju hlad. Nadaju se kako će ih u ovoj inicijativi podržati i Mjesni odbor Cvjetni trg i Vijeće gradske četvrti Donji grad.

Komentara 7

BU
BubyZG
10:45 04.02.2015.

Uz to treba temeljito rekonstruirati i promijeniti javnu rasvjetu kako po ljeti rasvjetna tijela ne bi bila samo u službi fotosinteze u krošnjama, a do ceste se ne probije niti tračak svjetla !!!

LU
lunar777
11:31 04.02.2015.

To treba napraviti u svim ulicama koja nemaju drvorede, a u kojima je to moguće. To treba biti ozbiljan plan za cijeli grad, ozelenimo grad i cijelu državu uostalom.

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
13:52 04.02.2015.

Svašta građani žele! A kako kad je Berislavićeva jednosmjerna, puna parkinga sa obje strane, u njoj Visoki trgovački sud, Društvp građ.inženjera, ma, neprimjerena. Iako, koje drvo ne bi škodilo. Ipak, mislim da je zapravo preuska, nije kao martićeva, naprimjer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije