Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriteriji idu na Skupštinu

Stanare iz "crvenih" stanova preselit će u Novi Jelkovec

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
29.04.2020.
u 18:16

Grad Zagreb neće stanove dati na raspolaganje, već u najam, a korisnici će plaćati zaštićenu najamninu i ostale troškove stanovanja

Obitelji koje su privremeno smještene u Studentskome domu Cvjetno naselje ili kod prijatelja i rođaka, odnosno svi čije su objekte statičari proglasili neuporabljivima nakon potresa 22. ožujka, moći će se useliti u gradske stanove, njih 44 koja su trenutačno slobodna, a većina ih se nalazi u naselju Novi Jelkovec.

Grad Zagreb neće stanove dati na raspolaganje, već u najam, a korisnici će, kaže Damir Lasić, pročelnik Ureda za upravljanje gradskom imovinom, plaćati zaštićenu najamninu i ostale troškove stanovanja. Kako bi se omogućilo zbrinjavanje stradalih, Grad će izmijeniti i odluku o najmu stanova, a novi prijedlog naći će se pred vijećnicima Skupštine na sjednici 7. svibnja.

Uz to što se za zbrinjavanje mogu prijaviti samo oni u “crvenom” stanu ili kući, jedan od kriterija jest da su u vrijeme potresa vlasnici u njima živjeli te ondje imali prijavljeno prebivalište. Također ni vlasnik ni članovi njegova kućanstva ne smiju imati drugi stan ili kuću na području Hrvatske.

Prema kriterijima može biti riječ o osobi u iznimno teškom socijalno-zdravstvenom položaju, o branitelju, odnosno o osobama kojima je utvrđeno 100% tjelesno oštećenje ili zbog gluhoće imaju pravo na doplatak za pomoć.

Komentara 1

TR
trudimSe
20:19 29.04.2020.

potomci "oslobodilaca" 45, djeca koljača idu iz otetih stanova opet u tudje stanove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije