Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET BIO ZATVOREN

Srušen dio zgrade koja se danas urušila na Ilici, ovako sada izgleda

Zbog urušavanja tijekom obnove kontrolirano srušena polovica zgrade
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
08.03.2023.
u 22:11

"Zgrada je stara oko 120 godina. Zanimljivo je da je 2010. godine istekla garancija austrougarske na tu zgradu, a obnova je krenula u 10. mjesecu", rekao je prorektor Gordan Črpić o zgradi Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Tijekom rekonstrukcije, u zagrebačkoj Ilici došlo je jutros do nepredviđenog urušavanja dijela zgrade Hrvatskog katoličkog sveučilišta. U urušavanju nitko nije ozlijeđen, a policija i vatrogasci brzo su reagirali i iz mjera predostrožnosti zatvorili promet tim dijelom grada. Zbog urušavanja, dio zgrade, koja se nalazi svega nekoliko metara od Ilice, morao je biti srušen.

Nakon pisanja pojedinih medija da se urušio dio vojarne u zagrebačkoj Ilici, reagirali su iz MORH-a. "Naime, predmetna nekretnina nije u posjedu Ministarstva obrane. Riječ je o bivšoj vojarni 'Kralj Tomislav' koja je temeljem Sporazuma o darovanju između Vlade RH i Zagrebačke nadbiskupije predana 2006. godine Zagrebačkoj nadbiskupiji te je rasknjižena iz evidencije MORH-a i od tada nije u nadležnosti Ministarstva obrane", priopćili su iz MORH-a. 

Za Večernji list situaciju je ranije komentirao prorektor sveučilišta Gordan Črpić

"Zgrada je stara oko 120 godina. Zanimljivo je da je 2010. godine istekla garancija austrougarske na tu zgradu, a obnova je krenula u 10. mjesecu. To je dosta složen projekt jer je zaštićeno kulturno dobro pa je dugo trajalo da dobijemo sva odobrenja i iduće godine bi to trebalo biti dovršeno", rekao je.

Zbog urušavanja tijekom obnove kontrolirano srušena polovica zgrade
1/11

Urušavanje dijela zgrade u Ilici, osim velikih prometnih gužvi, stvorilo je gužve i među pješacima

"Prijatelj mi je rekao za to jer sam se pitao zašto tramvaj ne vozi i sad vidim da se to srušilo, samo me čudi kako se nije cijela urušila jer to je 120 godina stara zgrada tu nema niti betona niti željeza već samo cigla i drvo", kazao nam je gospodin s Črnomerca.

Ključne riječi

Komentara 5

ZJ
Zjako
00:34 09.03.2023.

Ne kužim zakaj ne sruše i naprave istu iz nova a ne da krpaju starudiju. Lako mogu današnjom tehnologijom to obnoviti do naj sitnijeg detalja.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
23:22 08.03.2023.

Ma napraviti će naši još stariju zgradu, uopće ne sumnjam.

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
22:47 08.03.2023.

Ponosni su Hrvati na kolonijalno doba austrougarske,zato neće dirati njihove raspadnute građevine dok im ne počnu drobiti glave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije