Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razmjena učenika

Srednjoškolcima Bandić preporučio šetnju po Sljemenu

Razmjena učenika
Foto: Grad Zagreb
29.09.2014.
u 18:00

U projekt se V. gimnazija uključila prvi put, a već se planira suradnja s Njemačkom i Francuskom, ali i drugim zamljama.

Učenici iz Krakowa tjedan će dana u Zagrebu živjeti, ići u školu te istraživati znamenitosti. Radi se o razmjeni 27 učenika s V. gimnazijom koja se prvi puta uključila u projekt.

– Željeli smo surađivati s Hrvatskom jer ste nova članica Europske unije – objasnila je Gosia Czepiel, profesorica iz Krakowa te je napomenula da ih posebno zanima hrvatski sustav obrazovanja koji se uvelike razlikuje od poljskoga.

– Čim smo dobili pozivnicu, odlučili smo se uključiti u projekt jer smatramo da je to dobar način da učenici upoznaju drugu zemlju i vježbaju komunikaciju na engleskom – istaknula je Svjetlana Vorel, profesorica povijesti u V. gimnaziji te je istaknula da se planira suradnja i s drugim zemljama poput Njemačke i Francuske.

Zagrebački su srednjoškolci prvo u sklopu razmjene posjetili Krakow u svibnju, a sada su učenici iz Poljske došli u Hrvatsku. Smješteni su u kućama učenika kako bi bolje doživjeli grad. Danas ih je primio i gradonačelnik Milan Bandić koji im je preporučio šetnju i ručak na Sljemenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije