Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spikaonica

Srednjoškolci: Dva vikenda bez alkohola i imamo za more

06.04.2016., Zagreb - Vecernjakova spikaonica Usudi se oduprijeti ? Ima li zabave bez alkohola, odrzana je danas u Prirodoslovnoj skoli Vladimira Preloga. Ambasador Spikaonice je Stipe Bozic.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
07.04.2016.
u 08:00

Više od 200 mladih do 19 godina u godinu dana bude hospitalizirano zbog trovanja alkoholom - kažu stručnjaci

Dva vikenda bez alkohola, to je izlet do Crikvenice i natrag.

To je tek jedna od teza koju su učenici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga koristili kao argument protiv konzumiranja alkohola, a koji su se izborili za pobjedu na još jednoj debati “Spikaonice”. Afirmacijska i negacijska strana debatirale su na temu “Usudi se oduprijeti – Ima li zabave bez alkohola?”. Neki od učenika upozorili su da njihovi vršnjaci piju zbog pritiska okoline jer misle da će tako “preskočiti tinejdžerstvo”.

Debatu organizira Grad Zagreb u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i Hrvatskim debatnim društvom, zajedno s Večernjim listom i portalom ordinacija.hr. Cilj je kampanje podizanje svijesti mladih o štetnosti konzumiranja alkohola.

– Više od 200 mladih do 19 godina u godinu dana bude hospitalizirano zbog trovanja alkoholom – kaže prim. dr. Marina Kuzman iz “Štampara”.

Uz nju, na “Spikaonici” je svoje stručne savjete mladima podijelila i psihijatrica Mirjana Organ, uime Štamparove Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, Ivana Portolan Pajić, uime Gradskog ureda za zdravstvo te ambasador “Spikaonice” Stjepan Božić, bivši boksač.

– Ako naučite stres rješavati pivom, nikad nećete odrasti. Bitno je samo raditi na sebi i svom identitetu te ne pokleknuti pred utjecajajem grupe – zaključila je psihijatrica M. Orban.•

Komentara 2

OK
okus
12:06 07.04.2016.

Strava.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:41 08.04.2016.

Prije smo poskrivecki nekaj cugnuli i zapalili cigaretu i mislili da smo cool....danas se javno loce i pusi, cim vise tim su tinejdzeri vise "cool". Mi stariji imamo sjecanja na mladost gdje smo sve bili i kaj smo doziveli, all ova danasnja generacija ce se sjecati samo na cuganje...i to kroz maglu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije