Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na ulazu u Botanički vrt

Sramotan čin u centru Zagreba: Ustaškim grafitima išarali plakate svjetske izložbe o toleranciji

Ustaški grafiti
Foto: Botanički vrt PMF-a u Zagrebu/Facebook
1/3
18.11.2020.
u 15:48

Izložba nosi poruku o prihvaćanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje, jezične razlike, drugačije običaje i drugo

Nepoznati počinitelj ustaškim je simbolima išarao putujuću svjetska izložbu plakata Mirka Ilića "Tolerancija", nastalu u povodu Međunarodnog dana tolerancije, postavljenu na ulaz u Botanički vrt PMF-a prije dva dana. U zagrebačkoj policiji kažu da provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

Botanički vrt je na svom facebook profilu objavio fotografije s natpisom "Bez komentara, iz kojih se vidi da su dijelovi izložbe išarani porukama "NDH" i "Smrt Srbozločincima" te ustaškim simbolima.

Bez komentara (što reći)

Objavljuje Botanički vrt PMF-a u ZagrebuSrijeda, 18. studenoga 2020.

"Tolerancija" je edukativni i kulturno-umjetnički projekt u sklopu kojeg je zadatak svakog dizajnera bio da osmisli plakat koji svojom vizualnom porukom simbolizira toleranciju te da napiše riječ tolerancija na svom materinjem jeziku.

Izložba nosi poruku o prihvaćanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje, jezične razlike, drugačije običaje i drugo. Izložbu po drugi put u Zagrebu, s Mirkom Ilićem organizira Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, sada u suradnji s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu i kreativnom platformom Organizam. Otvorena je do 16. prosinca.

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar Noldor
Noldor
17:44 18.11.2020.

"Tolerancija" je podvala radikalne ljevice kojom se podriva i diskriminira većinski narod, a privilegira manjine i strance. Ne bu išlo.

SM
Smola
16:35 18.11.2020.

Zanimljivo nikad se ne nađu počinitelji.

NE
neutrin0
17:13 18.11.2020.

Zagreb ima inače problema sa grafitima... A ovo je promišljena provokacija. Na žalost nitko odgovoran nikada ne bude pronađen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije