Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večer glazbe

Splitski festival prvi put u Zagrebu, nabavite ulaznice dok ih još ima...

06.12.2014., Zagreb - Koncert klape Intrade i Tomislava Bralica u dvorani Vatroslav Lisinski.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL
17.02.2016.
u 11:31

U KD Vatroslav Lisinskog nastupit će 2. ožujka Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Tedi Spalato...

Splitski festival seli se s Prokurativa u zagrebački hram glazbe, u povodu svoje 55. godišnjice ta manifestacija prvi put gostuje u metropoli.

U KD Vatroslav Lisinskog nastupit će 2. ožujka Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Marijan Ban, Neno Belan, Hari
Rončević, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ana Opačak, Đorđi Peruzović, Ivo Amulić, Damir Kedžo i drugi. Dar je to Zagrepčanima i svima kojima su u sjećanju ostale neke od najljepših pjesama poput Vicina “Pisma ćali”, Arsenove “Vraćam se”, Oliverova “Galeba”, Mišine “Proplakat će zora”, Tomine “Leute moj” ili legendarne Merine i Tedijeve “Konobe”.

“Splitski festival u Zagrebu!” u organizaciji je Večernjeg lista, a pod pokroviteljstvom Splitske banke.

– Zagreb je pun obožavatelja Splitskog festivala i red je da dođemo za 55. rođendan te poklonimo našim prijateljima u hladnom Zagrebu jednu divnu splitsku noć. Najava je to i ovoljetnog festivala – kazao je skladatelj Tomislav Mrduljaš, ujedno i direktor Splitskog festivala.

Prvi Splitski festival održan je 1960. kao glazbeno-modna revija “More-Revija-Split”. Glazbe na Prokurativama nije bilo jedino 1991., zbog rata. Tomislav Mrduljaš na Splitskom je festivalu od 1985. kada se kao autor pojavio s pjesmom “Što ako ona je tu”, a već iduće godine i kao gitarist i autor u grupi Tutti Frutti.

Ulaznice za zagrebački Splitski festival mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili na lisinski.hr.

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:00 17.02.2016.

Hm, nemrem verovati. Pa više od polovice izvođača je s obje, a ne s jednom nogom u grobu. Je da su svi viđeniji dalmoši u Zagrebu, ali u čemu je poanta preseljenja nekad velikog festivala sa dobrim referencama u totalno krivo okruženje, osim lakomosti prolupanih starčeka, kojima drugi prolupani starček i sinusno operirani Milan Veličanstveni daje nofčeke bedastih purgera, da slušaju šum mora u Zagrebu, jer ovako opljačkani visokim prirezom, režijama i porezima, sigurno more ne budu vidjeli više nikad u životu. Još samo da na feštu dođe bog Mate, Mišo, ili kako se već po političkoj potrebi zove onaj iz Šibenika, koji samo digne rukice, jer glasa i stasa više nema i krene atmosfera, "svi pjevaju, ja ne čujem", budući da nitko nije ponio slušni aparatić na kojem su se ispraznile baterije na državni trošak. Strašno.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:06 17.02.2016.

A vidi vremena komentara! Točno u podne kod OK korala Lisinski. Užas je naša furka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije