Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stara Trešnjevka

Špišićev bicikl niknuo od grana, lišća i cvijeća

bicikl
Pixsell
28.05.2012.
u 09:06

U okviru prvog projekta kvARTura polaznici su izradili vozilo od svega što se može pronaći u prirodi

“Ovdje se radi o dva kotača/ O dvije-tri štange i jednom sicu”, pjevao je Zvonko Špišić odu biciklu i prijateljstvu prije mnogo desetljeća. Poznati Zagrepčanin s Trešnjevke i njegov “Bicikl” poslužili su zato i kao inspiracija za neuobičajenu skulpturu napravljenu isključivo od cvijeća i grana, koja je osvanula u parku Stara Trešnjevka. “Organski” bicikl izrađen je u sklopu radionice tzv. landarta, zemne umjetnosti, pokreta koji se koristi materijalima nađenim u prirodi.

– To je radionica u sklopu projekta kvARTura, koji se održava prvi put ove godine. Riječ je o umrežavanju šest zagrebačkih kulturnih centara, što znači da svaki od centara “daje” jedan projekt ili radionicu koja se održava u pet drugih centara – kaže Tea Lončar iz udruge Pipilota koja djeluje u prostoru Centra Ribnjak.

U stvaranju šarenog bicikla sudjelovalo je dvadesetak polaznika, a bilo je i naporno i zabavno, kaže Tea.

– Cijeli je izrađen od grana, lišća i cvijeća, a kao kostur nam je poslužila savitljiva vrba. Prvi dan radionice bio je teoretski, a subota je bila rezervirana za izradu. Svima je bilo super, čak i prolaznicima – objašnjava. Iduća radionica s drugom temom trebala bi biti organizirana za mjesec dana na Ribnjaku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije