Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE POLICIJA

Spasio ih godišnji: Rušenje hotela u Dubravi umalo završilo tragično, pečenjaru prepolovio odlomljeni zid

Foto: Dario Topić
1/13
19.08.2022.
u 14:50

Cijelo područje jučer je bilo ograđeno policijskom trakom, no danas slobodno stoji bez ikakvih ograda i oznaka koje bi mogle upozoriti prolaznike

Nakon što je prije desetak dana krenulo rušenje hotela na Aveniji Dubrava, jučer se bočni zid urušio na lokalnu pečenjaru koja se nalazila odmah pored. 

Na svu sreću, u trenutku urušavanja zida na limeni krov restorana nikoga nije bilo unutar pečenjare zbog kolektivnog godišnjeg odmora kojeg su zaposlenici uzeli od 5. kolovoza do ove nedjelje, stoga nije bilo ni ozlijeđenih osoba.

Naime, odmah nakon početka radova sporni zid nije bio ograđen, odnosno 'visio' je sa zgrade tako da je bilo pitanje vremena kad će doći do ovakve nesreće. 

S terena izvještava Dario Topić.

Kako su nam rekli susjedi koji su vidjeli sami događaj, upozoravali su ranije kako je bagerist neprikladno pristupao ovom terenu zgradu te rušio već oštećenu zgradu, zbog čega je statika bila dodatno oštećena.

Foto: Dario Topić

- Izgleda jako ružno, svi koji su prolazili su se okretali. Pečenjara je uništena do kraja - kazao je čitatelj Večernjeg lista koji nam je ustupio fotografije. 

Cijeli incident potvrdila nam je i zagrebačka policija te navela kako je o svemu obaviješten Državni inspektorat. 

- Danas, 18. kolovoza oko 12 sati u Dubravi, prema do sada prikupljenim informacijama, najvjerojatnije uslijed nestručnog izvođenja radova, tijekom rušenja zgrade od strane trojice zaposlenika poduzeća došlo do urušavanja zida građevine na susjedni objekt.

Urušavanjem zida nije došlo do ozljeđivanja osoba, dok se nastala materijalna šteta cijeni većom.

Policijski službenici su o svemu izvijestili Državni inspektorat te se nastavlja provođenje kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Opasno izvođenje građevinskih radova“ opisanog u članku 221. Kaznenog zakona'', izvijestili su.

Cijelo područje jučer je bilo ograđeno policijskom trakom, no danas slobodno stoji bez ikakvih ograda i oznaka koje bi mogle upozoriti prolaznike.

Stanovnike Dubrave jako je rastužila ova vijest zato što je, kako su nam rekli, bila omiljena pečenjara u kvartu. 

>> VIDEO Izdano niz upozorenje za Hrvatsku: Budite na oprezu, moguća je tuča, jak vjetar i tornada

Komentara 14

ZA
zagabria8
13:24 19.08.2022.

Kastel, odlični banjalučki ćevapi

AN
AnteizmalogZGa
13:13 19.08.2022.

Za neko vrijeme niknuti će objekt na obje parcele...dam se kladiti. Namjerno palo!

Avatar Ledeni
Ledeni
13:42 19.08.2022.

Šteta na pečenjati totalna. 3000 eura otprilike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije