Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO ŠOSTAR

Zagreb neće koristiti platformu Cijepise: 'Pozivat ćemo samo one koji su prijavljeni kod liječnika'

Zagreb: Šostar i Capak na Velesajmu, novoj lokaciji za COVID 19 testiranje
Matija Habljak/PIXSELL
24.04.2021.
u 11:39

Zvonimir Šoštar, ravnatelj NZJZ dr. Andrija Štampar za Večernji je rekao kako se za naručivanje na cijepljenje koristi sustav CEZIH-a, odnosno naručuju se samo oni koji su se prijavili preko liječnika obiteljske medicine

Platforma Cijepi se preko koje su se tisuće Zagrepčana prijavile na cijepljenje protiv bolesti COVID-19, u Zagrebu se ne koristi već se na cijepljenje pozivaju oni koju su se prijavili preko svojih liječnika obiteljske medicine. Potvrdio je to Večernjem listu Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. 

- Koristimo program Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske (CEZIH). Pacijente liječnici obiteljske medicine upisuju u virtualnu čekaonicu, a mi ih naručujemo na cijepljenje. Ako platforma Cijepi se profunkcionira, onda ćemo ih povlačiti i preko nje - navodi Šoštar te dodaje da je u Zagrebu još uvijek u tijeku druga faza, odnosno cijepljenje starijih od 65 i kroničnih bolesnika. 

Podsjetimo, sustav Cijepi se prošlog se tjedna našao u središtu afere jer je otkriveno da je Ministarstvo zdravstva razvoj platforme napravljene u sustavu WordPress platio oko 4,5 milijuna kuna splitskoj tvrtki Cuspis zbog čega je saborska oporba pokrenula postupak opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša. 

VIDEO:Red i gužva za cijepljenje na Velesajmu

Zvonimir Šoštar kazao nam je kako Gard Zagreb pacijente od početka naručuje preko CEZIH-ova sustava, no još nisu započeli s trećom fazom, odnosno cijepljenjem opće populacije Zagreba koja bi, kaže ravnatelj NZJZ, trebala početi idući tjedan. 

- Idućeg tjedna nećemo dobiti još toliko doza cjepiva. Nove doze stižu nam prvog tjedna u svibnju stoga ćemo početkom idućeg tjedana imati koordinaciju kako bismo pripremili sustav da cijepi i do 10.000 građana dnevno - iznosi Šoštar. 

Idućeg tjedna u Zagreb stiže prvih 1.350 doza cjepiva Johnson&Johnson, a nakon 1. svibnja očekuje se još 18.000 doza Pfizerova cjepiva i 3.500 doza cjepiva Moderna, naveo je Šostar, no prioritet su pacijenti koji trebaju primiti drugu dozu. U ponedjeljak i utorak, na Velesajmu se nastavlja cijepljenje AstraZenecom, dodao je. 

- One koji su se prijavili preko platforme Cijepi se, ako profunkcionira, stavit ćemo u virtualnu čekaonicu CEZIH-a, no nastavit ćemo naručivati pacijente preko liječnika obiteljske medicine. To se zasad pokazalo najučinkovitijim jer je potrebno samo 15 sekundi kako bi se pacijent naručio - zaključuje Šoštar. 

VIDEO: Pogledajte kako izgleda odjel u KB Dubrava gdje se brojni bore za život zbog koronavirusa

Komentara 60

Avatar fidelio
fidelio
11:54 24.04.2021.

Nemam riječi koje bi upotrijebio za ovu razinu nesposobnosti i šlamperaja. Kad bih imao, vjerojatno bi uključivalo izraz dabogda obilato...

Avatar Bill Carson
Bill Carson
11:59 24.04.2021.

Znači sve silne tisuće ljudi koji su se prijavili putem interneta su zaboravljeni. Nepostojeće prijave :-D Imamo Hrvatsku.

SA
sargu123
12:01 24.04.2021.

Hoće li Berošev pajdo vratiti novce? Samo pitam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije