Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što krije Tomićeva

Slastičarnica, frizer, suvenirnica... sve je stalo u Tomićevu

'14.10.2013., Zagreb - Tomiceva ulica opet je zivnula otvaranjem novih lokala pa se tako sada u ulici osim starih lokala poput frizerskog salona Zanetti, vinskog restorana Basement, urara te nedavno o
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
1/6
15.10.2013.
u 16:00

Otvaranjem Vinceka podno uspinjače koncept ulice mogao bi se promijeniti. Jedan od osnovnih razloga za otići u Tomićevu, reći će oni koji svoju radnju tek otvaraju, jest uspinjača koja spaja Gornji i Donji Grad, a atrakcija je i za turiste.

U vrijeme dok nije zatrpana glomaznim otpadom, jedna od najkraćih ulica u gradu, dugačka oko sto metara, svakim je danom sve prometnija i poželjnija destinacija za obilazak turista, ali i samih Zagrepčana. Jedan od osnovnih razloga za otići u Tomićevu, reći će oni koji svoju radnju tek otvaraju, jest uspinjača koja spaja Gornji i Donji Grad, a atrakcija je i za turiste.

‘Mogla bi se spasiti’

Oni koji su tamo već desetljećima kazat će kako je uspinjača tamo već odavna, no unatoč tome posljednjih deset godina ta je ulica postala slijepo crijevo. –Naši čak niti ne znaju točno gdje je Tomićeva. Kada kažem da ovdje radim, moram dodatno objašnjavati da je to ispod uspinjače - kaže frizer Ivica Zanetti, koji je tamo od 2001. Kada je otvorio, u ulici su bili tek urar, čija radnja tamo stoji 60 godina i mala obiteljska pivnica Vallis Aurea, otvorena u jeku Domovinskog rata - Od samih početaka nismo mijenjali postav. I u vrijeme rata i najgore krize, mi smo ovdje konstanta - rekla je vlasnica Maja Rešetar Preprotić. Urar Dražen Siladi smatra da Tomićeva nikad nije bila trgovačka ulica.

– Ipak, novi dućani i suvenirnice, koji svoja vrata otvaraju za mjesec dana mogli bi spasiti ulicu - kaže Siladi dok namješta stare urice. Svoja vrata u susjednom prostoru tako uskoro otvara trgovina hrvatskog dizajna ‘Take me home’, gdje će svoje proizvode u obliku suvenira nuditi dvadesetak hrvatskih dizajnera. Malo niže prostor uređuje i Stjepan Vincek, koji otvara svojevrsnu zdravu slastičarnicu na tridesetak metara kvadratnih, a ispred će otvoriti i malenu terasu.

–Radit ćemo slastice s manje šećera i s prirodnim sladilima, a osmislili smo i suvenire od čokolade - kaže Vincek, ne želeći otkriti kakvog oblika, sugerirajući kako je to još uvijek tajna.

Gotovo stalno puni

Lani je u ulici svoje mjesto našao i vinski bar Basement, sve popularniji među ljubiteljima vina. –Držimo i vina koja se ne mogu naći nigdje drugdje osim ovdje, a vikendom imamo jazz i blues sessione - kaže Ivan Medved. Prije deset mjeseci iz Kačićeve se tamo preselio i Chillout Hostel, kojemu je kapacitet od 170 kreveta uglavnom pun, a u svibnju je parfumeriju Top otvorio i modni savjetnik Borut Mihalić.

>>Bez prekida od 1890: Uspinjača proslavila 123. rođendan

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije