Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uređenje britanca

Burna rasprava na sjednici: 'Bože, što smo prokleti, jeste li vi za red u gradu ili ne?'

Sjednica Gradske skupštine
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/12
21.07.2016.
u 10:40

Odgovarajući na pitanja zastupnika Dominika Etlingera, a vezano za crkvu na Savici, Bandić je kazao kako će se ondje graditi i crkva i park

– Da Ilički plac sada izgleda kako je trebao izgledati i da na njemu nije mjesto kontejnerima u kojima građani mogu kupiti piceke ili mlijeko pa se otrovati – poručio je gradonačelnik Milan Bandić za trajanja aktualnog sata.

Njegov je to odgovor na pitanje o uređenju samoga Britanca poručivši zastupniku Tinu Pažuru (SDP) da ne zavarava javnost jer na Britancu nitko nije ostao bez posla. Bandić je poručio kako su oni koji u su nosili transparente "Bandiću, lopove" za prosvjeda na Britancu, među kojima je i vlasnik Kave Tave, oni koji zapravo kradu. Bandić kaže da Kava Tava nije imala dozvolu za šank napravljen na samome trgu i kako su koristili znatno veću površinu za terasu od dogovorenog.

– Bože, što smo prokleti, jeste li vi za red u gradu ili ne – kazao je Bandić.

Odgovarajući na pitanja zastupnika Dominika Etlingera, a vezano za crkvu na Savici, Bandić je kazao kako će se ondje graditi i crkva i park. – Crkva je ondje trebala biti prije 50 godina, rekao sam da ćemo naći kompromis i za crkvu i za park – kazao je Bandić.

SDP-ov zastupnik Etlinger Bandiću je predložio da s početkom školske godine zajedno obiđu škole na području Grada koje još uvijek imaju azbestne krovove. Dapače, Etlinger ga je pozvao da umjesto da novac Zagrepčana dijeli drugim gradovima i državama isti, ako je već višak, iskoristi za obnovu takvih krovova. – Znate li da azbest nije opasan ako se ne mrvi i ne dira, to vam je kao zmija – odgovorio je Bandić poručivši Etlingeru kako s njim više ne želi polemizirati, ali ujedno mu odgovorivši da je ponosan na to što je pomogao drugim gradovima, a naročito u nabavi udžbenika za djecu u Gunji, Vukovaru i Petrinji.

Što se tiče apela članova Zagrebačkog plesnog centra, koji su vijećnike dočekali prije početka sjednice, Bandić je poručio da će oni i dalje imati prostor i podršku koja ne može biti veća.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Skupštinare prije početka sjednice dočekali nezadovoljni taksisti i članovi Zagrebačke plesne škole

Skupštinare su uoči početka današnje sjednice ispred gradske skupštine dočekali i nezadovoljni taksisti i nezadovoljni članovi Zagrebačkog plesnog centra. Svi oni traže od zastupnika da za današnje sjednice štite njihove interese i udovolje njihovim zahtjevima.

Taksisti tako traže 170 dodatnih dozvola, kako bi svi ravnopravno obavljali posao te da se više ne bi dogodilo da dio taksista mora u najam uzimati dozvole od onih koji ih imaju, čime ime se smanjuje mogućnost zarade. Novim dozvolama spriječilo bi se i nelegalno poslovanje.

Članovi plesnoga centra traže pak da se njihova institucija ustroji na transparentan i pravno utemeljen način, kao samostalna javna ustanova u kulturi. – Ne želimo biti podjedinica Zagrebačkog kazališta mladih, što je veliki korak unatrag za plesnu umjetnost u Hrvatskoj – poručuju.

Podsjetimo, u travnju ove godine Zagrebački plesni centar je, kako su poručili njegovi članovi, bez suglasnosti struke i javne rasprave dodijeljen ZKM-u, a do danas nema niti jednog argumenta za donošenje takve odluke.

Današnja sjednica ima 28 točaka dnevnog reda.

>> Prodavače s Borongaja sele na okretište Dubec

Komentara 36

ĆA
ćaćaća
12:23 21.07.2016.

vlasnici dućana kafića i sl na britancu su partijski uhljebi pa im ne paše preuređenje..partija ih educira kako se boriti protiv njihovog odbjeglog člana bandića..

ĆA
ćaćaća
12:25 21.07.2016.

dok je bio u partiji bandić je bio super..od kad ih je otkantao sad im je loš :)))

Avatar Niškorist
Niškorist
15:40 21.07.2016.

Ukazao se Bog poslije Partije ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije