Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrogasci dobrog srca

Skupili 200 plišanih medvjedića i nakon intervencije dat će ih djeci

jvp zagreb
Foto: JVP Zagreb
1/2
07.02.2017.
u 16:50

U svakom vatrogasnom vozilu nalazi se barem pet igračaka koje su oprane i uredno spakirane te spremne za uveseljavanje djece

Osim vatrogasne opreme i opreme za spašavanje, u vozilima zagrebačkih vatrogasaca od jučer se mogu pronaći i plišane igračke. Njima će vatrogasci razveseliti i ohrabriti mnoge mališane pri intervencijama.

– Svima nam najteže padaju intervencije s djecom pa smo im odlučili zaokupiti pažnju plišancima. Na tu ideju došli smo nakon jedne intervencije kada smo djetetu dali mobitel i uključili mu igricu da ga zabavimo i smirimo. Ipak, nadamo se da će nam što manje trebati – ispričao nam je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

U svakom je vozilu barem pet plišanaca i svaki se zove “Hrabri Hrvoje”. Igračke, njih 200-tinjak koliko ih zasad imaju, prikupili su sami vatrogasci, a dio njih donirali su i građani. Plišani medvjedići oprani su i uredno spakirani te spremni da djeci budu uspomena na hrabre “stričeke” vatrogasce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije