Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sklonište Dumovec

Sklonište za životinje u Dumovcu poručilo: Udomljavnje je fora

dumovec
Foto: Marko Čubrilo/VLM
1/4
10.04.2010.
u 14:23

Osim prodavanje majci i dugih promidžbenih proizvoda sklonište je predstavilo i broj telefona (060/618161) koji će također služiti za prikupljanje donacija.

Sklonište za napuštene životinje u Dumovcu u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo i Zoolškim vrtom ovu je subotu pod geslom Udomljavanje je fora na Trgu bana Jelačića prikupljalo sredstva za što efektivniji nastavak rada s životinjama. Osim prodavanje majca i dugih promidžbenih proizvoda sklonište je predstavilo i broj telefona (060/618161) koji će također služiti za prikupljanje donacija od građana.

Kako bi dao potporu unesrećenim životinjama i radnicima koji se za njih brinu, gradonačelnik Bandić kao prvi je nazvao broj i tako pridonio vedrijoj budućnosti životinja u skloništu. Na pitanje kako će podržati daljnji rad i kako je do sada surađivao sa skloništem gradonačelnik je odgovorio, “prije devet godina sam podržao sklonište u Dumovcu i to i sada činim, no ja smatram kako su djela važnija od same podrške”, a da je to istina dokazuje činjenica kako je Grad za ovu godinu osigurao oko četiri milijuna kuna za prihvatilište životinja.

Sklonište je otvoreno 2001. godine a vlasništvo je grada. O napuštenim i zapuštenim se životinjama brine 17 zaposlenika i volonteri odnosno školarci iz srednje veterinarske škole koji redovito odrađuju praksu u Dumovcu.

Kako nam je ispričala Tatjana Zajec, voditeljica skloništa, trenutačno se brinu o 165 životinje a u devet godina od kada sklonište postoji radnici su se brinuli o više od 3600 životinja, a više od 3200 ponovno je našlo dom.

Ključne riječi

Komentara 6

BA
baš
14:50 10.04.2010.

ČItam ovo i razmišljam kako volim životinje ali i činjenicu da se i pas kao i dijete bez roditeljske skrbi ili bez adekvatne roditeljske skrbi udomljava. Možda bi bilo vrijeme da se udomiteljstvo u Obiteljskom zakonu mijenja u neki drugii naziv? Ljudi, posebice mali ljudi, tzv. djeca, ne bi se trebala udomljvati poput psića ili mace ili kanarinca, a ni udomitelj djetata ne bi trebao biti isto što je udomitelj pojedinog ljubimca. Što mislite?

VI
Vito
07:43 11.04.2010.

radonačelnik Bandić kao prvi je nazvao broj i tako pridonio vedrijoj budućnosti životinja u skloništu Je li nazvao sa svog ili službenog telefona?

VI
Vito
07:53 11.04.2010.

USA zakon određuje ubijanje ( za licemjere - uspavljivanje) životinja mjesec dana nakon neuspjelog udomljavanja. Jednostavno zato što se samoa životinja nakon mjesec dana prilagodi pa misli da joj je to novi dom. Time usvajanje postaje sve teže, a troškovi prehrane rastu i onemogućavaju bolju brigu za potencijalno željene ljubimce. Uz to svaki njihov centar za zbrinajvanje ima svog procjenitelja je li ljubimac socijalno prihvatljiv ili nije. Ako nije odmah ga ubijaju i rade mjesta za nove napuštene ljubimce. Kod nas ovih 17 samo uzimaju novac od građana, a ne rade ništa u korist pravog i uspješnog udomljavanja. Oni se čak plaću da imaju napuštene ljubimce već više od deset godina i da ih nitko ne želi udomiti. Sami izračunajte koliku su štetu nanijeli zadržavanjem i hranjnjenem neželjenih životinja. Kako skloništu tako i životinjama. Sentimentalnost? Ne. Ljigavo licemjerje i zloporaba osjećaja građana za vlastitu korist na štetu životinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije