Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udomljavanje je fora

Sklonište nisu ispraznili, ali kući je otišlo 50 pasa

U skloništu za životinje grada Zagreba održana akcija Ispraznimo sklonište
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
14.05.2019.
u 12:40

Djelatnici Dumovca svoju su tradicionalnu akciju s Jelačić-placa ovog vikenda preselili na domaći teren

Nabace svoj najljepši osmijeh i stanu uz žičanu ogradu, a onda čekaju da ih primijete ljudi koji prolaze, nadajući se da je baš danas njihov sretan dan i da će se za nekoliko već sati smjestiti na nečijem kauču, i još važnije, u nečijem srcu.

Pozdravili su veselo mali dvogodišnji križanac terijera Pluto i njegova jednogodišnja “cimerica” križanka haskija Mini i nas, gledajući usput krajičkom oka tko im još dolazi u susret. A imali su i što vidjeti jer Skloništem za nezbrinute životinje Grada Zagrebu u Dumovcu ovog je vikenda stalno netko prolazio.

 Rezervirat će još koji vikend

I to posve ciljano jer akciju Udomljavanje je fora, kojom djelatnici obično na Jelačić-placu Zagrepčane pozivaju da dođu k njima po kućnog ljubimca, sad su premjestili na “domaći teren”. Sve skupa nazvali su “Ispraznimo sklonište”.

– Oko 150 pasa trenutačno je kod nas, ali evo, osam ih je za vikend našlo obitelji, a više od 50 od početka mjeseca, kad smo počeli s oglašavanjem akcije, tako da smo baš zadovoljni – rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt, pod koju Dumovec pripada. Tristo posto, govori Skok, veći je to postotak nego kad udomljavanje promoviraju na glavnom gradskom trgu, a i u budućnosti će svakako još koji vikend rezervirati za Zagrepčane koji ih žele posjetiti.

 – Akcija je odlična, razmišljamo već neko vrijeme o ljubimcu, a sad imamo priliku malo bolje upoznati pse, budući da se možemo Štenci su uživali u pažnji (gore); Tatjana Zajec i Damir Skok iz skloništa (dolje lijevo); neki su otišli doma (dolje desno); Pluto i Mini još čekaju (sasvim dolje) malo dulje zadržati – rekao je Slavko Ljutić, usput promatrajući osmogodišnju kćer Karlu, koja je prekoračila drvenu ogradicu sa štencima te sjela među volonterke, ne bi li se i ona malo poigrala s četveromjesečnim zvrkovima. Trčkarali su i skakali po njoj, a ona im je nudila poslastice koje su joj dale cure zadužene za štence.

Lice s plakata našlo dom

– Ovome se baš ne da – gledajući malo crno-bijelo štene koje je u kutu spavalo, zaključila je Klara Ljutić, dok su joj simpatične volonterke objašnjavale da je to beba koja je baš za vikend našla svoj dom. A našao ga je, otkrila je voditeljica skloništa Tatjana Zajec, i trogodišnji Cook, čijom su pričom djelatnici Dumovca upravo i pozivali Zagrepčane na dan druženja.

– Mješanac je to terijera, koji je bio neslavni rekorder Dumovca. Došao je kad je bio star godinu dana, a bio je kod nas dvije godine, najdulje od svih pasa koji se trenutačno ovdje nalaze. Ali eto, sad ide kući – rekla je Tatjana Zajec iz skloništa koje se inače može posjetiti radnim danom od 11 do 13 te od 16 do 18 sati, subotom od 10 do 14, a nedjeljom od 10 do 12 sati.

VIDEO Kako se ponašati kad vam pristupa uzbuđen ili agresivan pas koji je sam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije