Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muzej grada Zagreba

Šetnja kroz četiri godišnja doba – radionica izrade cvjetnih aranžmana

Šetnja kroz četiri godišnja doba – radionica izrade cvjetnih aranžmana
Foto: Promo
1/4
10.11.2017.
u 15:08

Datum i vrijeme održavanja: srijeda, 15. studenog 2017. god. u 10.30 sati Mjesto održavanja: Muzej grada Zagreba, Opatička 20, Zagreb Organizatori: Muzej grada Zagreba, MHerzmansky studio, Salon cvijeća N

Šetnja kroz četiri godišnja doba naziv je ciklusa radionica koje je osmislila Martina Knapić Horvat, vlasnica salona cvijeća MHerzmansky studio. Ciklus radionica započeo je u proljeće 2017. na Floraartu, a inspiriran je bojama, oblicima i teksturama cvijeća i biljaka pojedinih godišnjih doba. Uz Martinu Knapić radionice provodi Nataša Kravar, vlasnica Salona cvijeća N. Martina Knapić Horvat i Nataša Kravar aktivne su promotorice strukovnih znanja i vještina koje prenose na generacije mladih cvjećara.

Održavanje radionice u Muzeju grada Zagreba financira Ministarstvo kulture RH u okviru programa zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara.

Tijekom trajanja radionice iz ciklusa Šetnja kroz četiri godišnja doba u Muzeju grada Zagreba polaznici će pod stručnim vodstvom Martine Knapić Horvat i Nataše Kravar izrađivati detalje cvjetnih aranžmana koje će oblikovati u cjelinu te ih izložiti na modelu. U sklopu radionice polaznici će imati priliku upoznati se s poviješću i naslijeđem dvaju uglednih zagrebačkih cvjećarskih obrta – MHerzmansky studio i Salon cvijeća N – koje povezuje dugogodišnja uspješna profesionalna suradnja.

Biografije voditeljica radionica:

Martina Knapić Horvat peta je generacija cvjećara iz ugledne obrtničke obitelji Herzmansky. Obiteljski posao nastavila je u vlastitom salonu MHerzmansky studio. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Organizirala je brojne edukativne radionice i demonstracije izrade cvjetnih aranžmana s recentnim radionicama na međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart. Godine 2015. umijeće izrade proizvoda od cvijeća i tradicijska djelatnost cvjećarskog obrta MHerzmansky studio upisani su na listu preventivno zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara RH.

Nataša Kravar zajedno sa sestrom Ninkom Pavleković preuzela je 1995. godine Salon cvijeća N koji je utemeljila njihova majka Gordana Kravar. Nataša Kravar diplomirala je Povijest umjetnosti i Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon stjecanja diplome, uz vođenje cvjećarskog obrta, aktivno se uključila u rad strukovnih udruga. Predsjednica je Komisije za stručnu osposobljenost pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, članica je Poslovnog odbora u strukovnoj udruzi HUPCA, voditeljica tečajeva i praktične nastave za stjecanje cvjećarsko-aranžerskog zvanja pri Hrvatskoj obrtničkoj komori.


Program radionice:

10:30 - uvodno predavanje
10:45-11:30 - demonstracija izrade cvjetnog aranžmana na modelu
10:30-12:15 - radionica izrade cvjetnih aranžmana za građanstvo

Kontakti:

Martina Knapić Horvat
M Herzmansky Studio
091 888 3485

Nataša Kravar
Salon cvijeća N
099 377 8329

Muzej grada Zagreba; Pedagoško-andragoški odjel
Marija Sabolić, muzejska pedagoginja
01 4851 361
msabolic@mgz.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije