Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodoopskrba i odvodnja

Šefica koja je trebala otkrivati ilegalce privedena jer je uzela mito?

23.09.2011., Huzjanova 3, Zagreb - Radnici Zagrebackog holdinga uklanjaju ilegalni prikljucak na vodu u Gajnicama.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
30.09.2015.
u 10:30

Dok u Holdingu nemaju komentara, gradonačelnik Bandić poručuje da je znao kako će uslijediti uhićenje

Šefica Odjela za unapređenje prodaje u Holdingovoj podružnici Vodoopskrba i odvodnja, zajedno s referentom tog odjela, pod istragom je Državnog odvjetništva. Referenta se sumnjiči da je jednom korisniku obećao zaračunati umanjenu naknadu potrošnje vode, ali da za takvu "intervenciju" šefici odjela treba obećati nagradu.

– Korisnik se potom obratio prvookrivljenici koja je od njega zatražila tisuću eura kako bi se iz spisa predmeta uklonili raniji zapisnici i izradili novi na temelju kojih bi se izvršio umanjeni izračun navedene naknade te mu se omogućila obročna otplata iznosa, na što je korisnik pristao pa je prvookrivljenici u ponedjeljak 28. rujna 2015. predao tisuću eura – službeno je priopćenje Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

U Zagrebačkom holdingu nitko nije želio komentirati slučaj, a ništa za reći nije imala ni voditeljica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic.

– Nemamo komentara – bio je zajednički stav.

Ipak, da se cijeli slučaj istražuje, znao je unaprijed gradonačelnik Milan Bandić koji je poručio kako će biti sankcionirani oni koji su napravili nepodopštinu.

– Neke se stvari ne govore, nego se rade. Sve službe neka rade svoj posao, informiran sam otpočetka, ali o tome se ne govoriti radi zaštite posla koji treba obaviti. Oni koji su trebali znati, znali su za to, oni koji su bili predmet obrade, nisu mogli znati i – hvala Bogu – ne bi ih uhitili da su znali. Ali odviše govorim, da ne otkrivam nešto, budem i ja dobio po glavi. Čestitam na tome što se napravilo, otkrilo i što će se sankcionirati ti ljudi koji su napravili nepodopštinu – poručio je gradonačelnik Bandić.

I dok svi šute, Holdingu je ponovno nanesena šteta, optužbe za mito pale su na račun šefice odjela čiji je posao, i zbog čega je njezin ured i formiran, upravo otkrivanje onih koji imaju ilegalne priključke na vodu.

Komentara 8

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
12:08 30.09.2015.

Pa to vise nije vijest pa radi se o holdingu i sve se zna čekamo vijest kad otkriju nekog s malo poštenja i da su nekom samoinicijativno pomogli al to je već nemoguća dozivjet

GR
grodar
11:23 30.09.2015.

Ima li tko da se nije opario u tom holdingu

Avatar liquidsky
liquidsky
12:32 30.09.2015.

Eto gospodine Bandiću, jednako će biti i s Vama. Ali tada nećete pohvaliti institucije. Nego cviliti, vrištati i kukati kako niste krivi i kako su Vas izdali nekada vjerni, a odjednom nezahvalni sluge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije