Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preplaćeni

Šef Holdinga zarađuje 23.000 kuna, a članovi uprave i do 20 tisuća

čović
Anto Magzan/PIXSELL
11.03.2010.
u 23:58

Gradonačelnik Milan Bandić nije želio komentirati Virinu tvrdnju da je visine svih objavljenih plaća on osobno blagoslovio, kao ni spekulacije o tome da su neke plaće u međuvremenu “podebljane” mimo njegova znanja.

Portal Zagrebancija.com danas je objavio popis plaća zaposlenih u direkciji Zagrebačkog holdinga, najvišem menadžmentu tvrtke. Predsjednik uprave Ivo Čović ima neto plaću od 23.000 kuna, a sedam članova uprave između 18 i 20 tisuća.

Bandić bez komentara
Plaća glasnogovornika Dušana Vire iznosi 15 tisuća kuna, a neformalnog predstojnika Čovićeva ureda Vladimira Botice gotovo 19 tisuća. Zanimljivo je da su plaće pomoćnika predsjednika uprave te savjetnika, koji za razliku od članova uprave nemaju gotovo nikakvu odgovornost, gotovo jednake. Joško Morić, Čovićev pomoćnik za sigurnost, zarađuje 19 tisuća, a pomoćnik za pravne poslove Pero Kovačević 20.000 kuna.

Igor Rađenović, koji je nedavno postao pomoćnik predsjednika uprave, ima plaću od 20 tisuća, a savjetnik direktora podružnice Stanogradnja Davor Havranek gotovo 16 tisuća. Glasnogovornik Dušan Viro odlučio je da ipak neće tužiti urednika spomenutog portala iako je, kaže, objavom imena namještenika Holdinga i njihovih plaća prekršen zakon o zaštiti osobnih podataka.

– Nemamo što kriti i svi su iznosi točni. Ali ne mogu shvatiti od kakvog je javnog interesa popis plaća tajnica, službenika i vozača. Tko je kriv za curenje tih podataka, ustanovit će naša interna istraga. Visine plaća ne želim komentirati. Uostalom, osobno ih je odobrio Milan Bandić kao Skupština Holdinga – rekao je Viro.

Gradonačelnik Milan Bandić nije želio komentirati Virinu tvrdnju da je visine svih objavljenih plaća on osobno blagoslovio, kao ni spekulacije o tome da su neke plaće u međuvremenu “podebljane” mimo njegova znanja.

– Uskoro će sve biti puno jasnije – kratko je odgovorio gradonačelnik.

Objava popisa plaća iz kojih je jasno da članovi uprave zarađuju gotovo kao i predsjednica Vlade, a čak četiri tisuće više od gradonačelnika Milana Bandića, izazvala je mnogo reakcija.

– Mrzim demagogiju o plaćama jer velika odgovornost mora biti adekvatno plaćena. Da Holding posluje kako treba, nitko ne bi ni pitao za njihove plaće, ali danas, kada to poduzeće vrlo loše posluje, pitanje plaća tamošnjeg menadžmenta legitimno je – rekao je Velimir Srića, zastupnik u Gradskoj skupštini.

Plaća kao u premijerke
Šef zagrebačkog HNS-a jasan je: nitko u Holdingu ne bi smio imati plaću veću od gradonačelnika jer je njegova odgovornost daleko najveća. Član uprave Holdinga Ivan Tolić kaže da ne bi imao ništa protiv toga da mu se plaća smanji.

– Iako vodim ZET, najveću podružnicu sa 4300 radnika, moja je plaća prevelika kada se usporedi s plaćom premijerke koja zarađuje tek malo više od mene – rekao je Tolić.

Komentara 16

DO
doktorica
07:16 12.03.2010.

Lako si oni dijele plaće kad nas gule

VI
Vito
08:00 12.03.2010.

objavom imena namještenika Holdinga i njihovih plaća prekršen zakon o zaštiti osobnih podataka. Nije točno. \"holding\" je tvrtka u vlasništvu građana Zagreba i kao takva građani imaju potpuno pravo znati imena i prezimena te njihova primanja svakog zaposlenog, jer građani Zagreba svojim plaćama, porezima i prirezima odvajaju za te pijavice. koje usu čak dobile i božičnicu, a pričaju kako nema novaca za razvoj grada. Samo se sjetite kako nas je farizej uvjreravao da će osnivanjem \"holdinga\" grad uštedjeti novaca za razvoj. Sad je vidljivo koliko je taj gradonačelnik lagao i na koji način laže i dalje. Umjesto uštede udijelio na mje trošak. Znači oštetio je građane Zagreba za najmanje - idemo računati: 23.000 + 7 x 18.000 + 15.000 + 19.000 + 19.000 + 20.000 + 20.000 + 16.000 = 258.000 netto ili oko 500.000 mjesečno, što znači puta dvanaest mjeseci iznos od preko 6.000.000 kuna Pomnožite to s brojem godina kolio nas dugo pljačkaju pa će te vidjeti \"čija majka vunu prede\" i koje \"janje dvije ovce muze\". Da, vas 162.825 koji ste za takvog gradonačelnika i njegove uspjehe u izgradnji grada, sad jasno vidite da stvarno nitko takvog kriminalca nije imao za gradonačelnika. Kupio vas s friškim asfaltom i sa sto kuna da bi nas sve oderao za milijune.

VI
Vito
07:39 12.03.2010.

Zašto se čudite? Pa u svojim ugovorima gradske pijavice imaju članak prema kojem im se svake godine povećava plaća za, otprilike šest posto (6 %). Lako ke onda izračunati kako su došli do tolikog iznosa. Pogotovo što su u državnom saboru grad Zagreb isključili iz državnih zakona i postavli ga kao zasebnu državu u državi. Samo razmilste kad pišete i čitate - Zagreb i Zagrebačka županija, što to znači. Isto kao Bisna i Hercegovina i republiak srpska. Čak ih vode genetski isti neprijatelji Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije