Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleni cvijet

Samoboru treće mjesto za najuređeniji županijski grad

Hrvoje Frankić
Slavko Midžor/PIXSELL
14.10.2010.
u 17:43

Pohvale građanima koji pridonose općem dojmu ljepote grada – kaže Hrvoje Frankić.

U sklopu akcije Zeleni cvijet grad Samobor odabran je za treći najuređeniji grad Zagrebačke županije. Ispred Samobora su Zaprešić na prvom i Velika Gorica na drugom mjestu.

Pohvale Komunalcu

Svečano proglašenje i podjela priznanja održani su u hotelu International u Zagrebu. Samobor je zasjeo i na drugo mjesto u kategoriji uređenosti mjesta od 10 do 30 tisuća stanovnika, a park Trga Matice hrvatske proglašen je najuređenijim parkom.

Tri puta se dogradonačelnik Hrvoje Frankić penjao na pozornicu i preuzimao priznanja od župana Stjepana Kožića i Ružice Rašperić, direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije.

– Želio bih prije svega pohvaliti djelatnike Komunalca i javnih radova koji su posljednjih šest mjeseci bili s nama i pomagali u uređivanju grada. Pohvaljujem također i sve građane Samobora koji pridonose općem dojmu ljepote našega grada – poručio je Hrvoje Frankić.

No, nije se samo dogradonačelnik često penjao na pozornicu. Činila je to i Marijana Obad Slamar, zamjenica direktorice samoborskoga turističkog ureda. Naime, upravo je Turistička zajednica grada Samobora osvojila treće mjesto kao jedan od najuređenijih turističkih informativnih centara i dobila priznanje s brončanim znakom (srebrni znak se u svim kategorijama dobivao za drugo mjesto, a zlatni za prvo, op. a.).

I Sveta Nedelja pobjednik

I građani Samobora dobili su priznanje Zeleni cvijet za sudjelovanje u akciji, a to je Marijana Černetić iz Vrhovčaka te Botanički vrt Suban.

Susjedna Sveta Nedelja proglašena je najuređenijim gradom do deset tisuća stanovnika, a u ukupnome poretku zauzela je četvrto mjesto za najbolje uređen grad Zagrebačke županije. Lutkice u svetonedeljskoj narodnoj nošnji, koje izrađuje obrt Ametist, treći su županijski suvenir.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije