Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martinje

S policijom u potjeri za pijanim vozačem!

'11.11.2010., Zagreb - Policijski sluzbenici Esmir Sabic i Josip Fister na terenu tijekom pojacanih aktivnosti nadgledanja prometa za Martinje i dane vikenda. Milan Milosevic na alkotestu Photo: Davor
Foto: 'Davor Visnjic/PIXSELL'
1/6
12.11.2010.
u 19:15

U noćnoj akciji sa zagrebačkim plavcima vidjeli smo koliko je posao zahtjevan, iako je većina vozača imala čistu "0" "Prije je bilo bolje"

Idemo za ovim, budala me skoro pregazila!, viknuo je "Joža", nakon čega smo policajci, fotoreporter i ja uskočili u Golf i krenuli za sivim Audijem. Stariji muškarac nije se htio zaustaviti na kontroli. Unatoč brzoj reakciji, policijski auto nije se mogao mjeriti s "debelim švabom" kojim se bjegunac izgubio kod raskrižja Vukovarske i Svetica.

Najvažnije je iskustvo

– Ne znam uopće što bih sada učinio. Često nam se to događa, ali uspijemo velik dio i uloviti. Ovo je veliki poraz, no naletjet će on opet na nas, to je sigurno – kasnije nam je ispričao Josip "Joža" Fišter, koji već 11 godina radi kao policajac i dužnost obavlja na zagrebačkim ulicama.

Registraciju u brzini nije uspio zapamtiti, inače, kaže Fišter, odmah bi krenuli do njegove kuće i sačekali da se vrati doma. Esmira Šabića, staru "iskusnjaru", koji je doživio svašta u tri desetljeća na ulici, bjegunac nije izbacio iz takta - predugo je u poslu. Na prvu zna procijeniti treba li vozače alkotestirati ili ne, a zadatak za Martinje bio je jasan - što više pijanih izvući iz prometa.

Najviše nas se dojmilo da je kroz trosatnu kontrolu na Heinzelovoj i Gospićkoj prošao pozamašan broj vozača koji, čini se, više ne drže toliko do tradicije krštenja mladog vina. Naime, većina je napuhala čistu "0".

– U posljednje se vrijeme smirila situacija. Prije nekog vremena ulovili smo jednoga koji je imao 2,8 promila, no kolega mi je pričao da su prošli tjedan u Lučkom ulovili čovjeka s više od četiri promila alkohola u krvi – kazao nam je Šabić, usputno, dok je pripremao "Dräger" za Roberta, koji je postao prvi vozač kojemu je u  akciji oduzeta dozvola.

– Popio sam dva piva – Robert je priznao policajcima.

– Onda se nemate što bojati. Bit će sve OK – odgovorio je Šabić, koji je poslije kazao kako je odmah vidio da se radi ipak o malo većoj količini alkohola. Nakon nekoliko sekundi, koliko treba alkotesteru da oda rezultat, bilo je jasno da vozačka ostaje u Heinzelovoj, a sve zbog 0,66 promila.

Rekord od 1,69 promila

– Neka rade svoj posao. Profesionalni su i korektni. Rekli su mi da ću morati platiti 1.000 kuna kazne, to me boli – požalio nam se Robert, koji će, ispostavilo se kasnije, biti "mila majka" naspram vozača koji se "zakačio za udicu" nešto iza ponoći i napuhao 1,69 promila te zaradio 12 sati zadržavanja u policiji i prekršajnu prijavu. Sredovječni muškarac nije radio probleme iako je vozio bez vozačke - pijan. Mirno je prošao proceduru, sjeo s "našim" dečkima u auto i pošao u I. postaju prometne policije u Heinzelovoj.

– Najopasnije su situacije s pijanim osobama, ali prema svima se ponašam jednako ljubazno i pristojno, pa najčešće sve prođe bez svađe i nasilja – objasnio nam je Šabić, koji je i posljednji veliki ulov "nanjušio" već na daljinu, a u 2 sata devet novih patrola "I. prometne" preuzelo je nadzor nad prometom i održavalo red.

Velike policijske akcije provodit će se i tijekom vikenda, a u fokusu će i dalje biti alkoholizirani vozači koji čine veliki postotak odgovornih za prometne nesreće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije