Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT ZA PLOČNIKE Nakon što su im pauci digli sve automobile, vozači šalju peticiju policiji

S Pantovčaka 200 potpisa: Parkirat ćemo gdje i uvijek!

19.01.2009.
u 23:47

Revoltirani stanari Pantovčaka, kojima su u petak popodne pauci Zagrebparkinga promarširali ulicom i pokupili pedesetak parkiranih vozila na pločnicima ispred kuća, jučer su cijeli dan posjećivali vinoteku Bornstein na početku ulice.

Uletjeli su kao kauboji
Nisu dolazili zbog utjehe, već je u njoj jučer ujutro pokrenuta peticija kojom od Grada traže poništavanje zabrane parkinga na pločnicima na kojima, tvrde, parkiraju cijeli život, a ostavljaju i zakonski dovoljno prostora za prolaz kolica i pješaka.

– Došli su kao kauboji bez ikakve obavijesti i najave da će dizati vozila. Ako i kršimo prometne propise, kako oni kažu, kršimo ih već 50 godina, kao i većina naših sugrađana koji parkiraju na pločnicima. Kad su već donijeli tako nelogičnu i nezakonsku odluku a da nam nisu ponudili alternativu, mogli su nas barem upozoriti – kaže Vlado Borošić, vlasnik vinoteke u koju su jučer neprestano ulazili susjedi kako bi potpisom podržali peticiju koju je inicirala njegova kći Jana Borošić-Kušlan.

– U toku dana skupili smo 200 potpisa, što je samo dokaz koliko je ljude razljutio brutalan nasrtaj paukovaca – kazala je Jana (29) te dodala kako će se peticija potpisivati još danas, a tada će se uručiti gradskoj četvrti, Poglavarstvu i policiji.

Od petka, dodaje, ljudi su u strahu od pauka pa se mnogi parkiraju u sporednim uličicama. No, to nije rješenje jer je sada, primjerice, mala ulica P. Buconjića pretrpana vozilima. Za to vrijeme, “očišćenim” Pantovčakom sada se voze utrke jer vozači više nemaju straha od parkiranih auta.

Neka idu u Tuškanac
Pročelnik Gradskog ureda za promet Davor Jelavić bio je kategoričan.

– Nije me briga gdje će parkirati! Imaju garažu Tuškanac, a vozila mogu ostaviti i dolje u gradu, jedna tramvajska stanica je besplatna. Važni su nam pješaci i invalidi! – razljutio se Jelavić.

Neki stanari zvali su jučer našu redakciju tvrdeći da iza zabrane parkinga stoji Ured predsjednika RH. Navodno sigurnosna kolona Stjepana Mesića ne može prolaziti ulicom ako su pločnici okupirani vozilima. Iz Ureda predsjednika demantirali su optužbe te kazali da su se sami stanari žalili na automobile.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije