Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od ponedjeljka

S dva i pol mjeseca zakašnjenja ide jesenska deratizacija

19.11.2009., Slavonski Brod - Deratizacija zbog najezde glodavaca.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
06.12.2014.
u 11:30

Posao je kasnio zbog žalbi na ishod natječaja, pa su se i građani zabrinuli zbog porasta broja glodavaca, a gradske službe se pravdale

S dva i pol mjeseca zakašnjenja i velikim brojem glodavaca na ulicama Grada Zagreba u ponedjeljak 8. prosinca napokon će biti obavljena jesenska deratizacija, dezinsekcija i dezinfekcija svih gradskih četvrti.

Stopirano zbog žalbe

Epilog je to nakon prvotno raspisanog natječaja u srpnju, uložene žalbe, brojnih poziva i upozorenja građana i pravdanja gradskih službenika kako se u Gradu, unatoč zakašnjeloj obvezi provođenja deratizacije, nije povećao broj glodavaca te da građani nisu zdravstveno ugroženi.

Podsjetimo, jesensku deratizaciju koja će se obaviti pred samu zimu stopirala je žalba jednog ponuditelja u jednoj zoni, čime su automatski bile stopirane i sve ostale gradske četvrti raspoređene u tri preostale zone - jer u polovičnoj deratizaciji, kako je pojasnila i pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum, glodavaca se ne bi riješili.

– Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" od sredine listopada do kada su trajali posljednji ugovori, pa do ponedjeljka postupa u skladu sa svojom djelatnošću i nadležnošću. Napominjemo da su kašnjenja bila posljedica dugotrajnog postupka javne nabave – poručili su tako iz Grada Zagreba odgovarajući na naše pitanje.

Za sam posao deratizacije bit će izdvojeno ukupno 11 milijuna kuna koje će biti uplaćene na račun četiri tvrtke koje će obavljati posao. Najviše je izdvojeno za deratizaciju u gradskim četvrtima Peščenica-Žitnjak, Donjoj Dubravi i Sesvetama, gdje će cijena radova biti plaćena 3,7 milijuna kuna, a posao će obaviti tvrtka Ekototurs.

Najjeftinije u Podsusedu

Nešto manje novca, 3,3 milijuna kuna koštat će deratizacija četvrti Črnomerec, Gornji grad, Podsljeme i Trešnjevka sjever, a taj će posao obaviti tvrtka Sanitacija.

U gradskim četvrtima Brezovica, Novi Zagreb-zapad i Novi Zagreb-istok deratizacija koju će obavljati tvrtka ID-EKO će koštati 2,1 milijuna kuna, dok će najmanje biti plaćena deratizacija u četvrtima Podsused-Vrapče, Stenjevec i Trešnjevka jug - točno 1,9 milijuna kuna.

Taj će novac za obavljeni posao dobiti tvrtka Eko Standard.

Komentara 1

DD
dr dragon
22:33 06.12.2014.

Ovo bi trebalo napravit na pantovcaku i u nasem saboru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije