Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bazen nikad prazan

Roniti se mora! Pod vodom slažu slagalice, vježbaju finu motoriku...

Roniti se mora
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
04.12.2013.
u 19:00

U ponedjeljak se održava humanitarni turnir u Texas hold´em pokeru

Ronjenje s bocom u toplom bazenu uz terapeuta i voditelja velika je radost za korisnike Centra za rehabilitaciju na Sloboštini.

Jedini u Hrvatskoj

Ondje se u posljednjih pet godina provodi terapijski program za djecu i mlade s posebnim potrebama. Boravak u vodi, ronjenje s maskom nevjerojatno utječe na njihovu pozornost, koju na jednom zadatku uspiju zadržati i do deset minuta. Kad borave na zraku ili u zatvorenom prostoru, koncentracija im traje oko minute.

Ovaj program, jedini u Hrvatskoj, provodi ronilački klub Vrtoglavica. U osam godina koliko program traje, ali na drugim lokacijama, kroz njihove ruke prošlo je preko 600 djece s lakšom mentalnom retardacijom, dislalijom, mikrocefalijom, Downovim sindromom, hemiparezom...

– Pod vodom slažu slagalice, uočavaju različite predmete, vježbaju finu motoriku i koordinaciju, dakle sve ono što poslije mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Za njih nema većeg veselja od boravka u vodi, godi im lakoća kretanja. Svaki je korisnik morao pohađati tečaj ronjenja – kaže Bojan Ilić iz kluba Vrtoglavica.

Za korisnike su sve usluge besplatne, no one imaju cijenu.  Za 90-ero djece, koliko ih u godini pohađa program, potrebno je osigurati oko 350 tisuća kuna.

Nagrade najboljima

Najveću potporu imali su od Ministarstva obitelji, no zbog krize potporu više ne dobivaju. Među tvrtkama koje pomažu jest i Hrvatska lutrija, koja je organizirala humanitarni Texas hold´em poker turnir idućeg ponedjeljka.

– Pozivamo sve igrače da dođu kako bismo skupili što više novca. Kotizacija je jednokratna i stoji 330 kuna. Igrači i nakon gubitka žetona mogu ponovno igrati uplatom novca, a cjelokupan iznos Lutrija će darovati klubu kako bi se program mogao nastaviti – kaže Darijo Maričević iz Lutrije.

Tri najbolja igrača nagradit će pozivnicama za najznačajniji turnir u regiji Croatian Series of Poker – Grand Prix main event, koji počinje 19. prosinca u Casinu Internacional. Svaka pozivnica vrijedi 4400 kuna. Nije prvi put da pokeraška zajednica pomaže – od 2009. prikupili su više od 280 tisuća kuna za humanitarne akcije.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije