Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODE

Roditelji jedva dočekali rasprodaju rabljene dječje odjeće, obuće i opreme

30.11.2008.
u 23:15

Rasprodaja rabljene dječje opreme Udruge Roda – roditelji u akciji, u sedmi je paviljon Zagrebačkog velesajma privukla nekoliko stotina posjetitelja, a red pred blagajnama protezao se u subotu kroz cijelu halu.

Tko to može platiti
Priliku da svoje mališane odjenu i opreme po povoljnijim cijenama, roditelji su jedva dočekali.

– Uvijek dolazim na Rodine rasprodaje jer si teško mogu priuštiti kupnju u bezobrazno skupim dječjim dućanima. Beba raste iz tjedna u tjedan, a moja plaća jedva pokriva osnovne potrebe. Ne znam tko uopće može benkicu ili bodi za dijete platiti 150 kuna?! –požalila se dvadesetšestogodišnja Lana N., koja je na sajam povela i trogodišnju kćer Tinu.

Kolica koja bi u dućanima platila dvije do četiri tisuće kuna na sajmu je, kaže, pronašla već za 600 kuna, a ne izgledaju ništa lošije.

– Naravno, vidi se da su već korištena, ali to mi ne smeta. Bolje kćeri za razliku novca cijele godine kupovati igračke nego paradirati s kolicima u kojima za koji mjesec ionako neće htjeti sjediti – kaže Lana N..

Ponudom je bio zadovoljan i mladi tata Ranko Glumac, koji nam je spremno pokazao novu sjedalicu za auto kupljenu za tristo kuna, čak tisuću kuna manje nego u jednom iličkom brend dućanu. Za malo je novca kupio više nego što se nadao, pa će sajam preporučiti i prijateljima.

Prvima najbolje
– Cijene su stvarno povoljne, ali je odjeća probrana već pola sata nakon otvaranja. Ne znam jesam li ja previše izbirljiva, ali nisam pronašla ništa što bi mojim klincima odgovaralo – žalila se Marina Gašparić.

Darija Perina s kupnjom je imala više sreće jer je, kaže, u paviljon ušla među prvima, dok je izbor još bio velik.

– Ovi su sajmovi spas, ali bi se trebali održavati jednom mjesečno nekoliko dana jer je gužva nepodnošljiva – kaže Darija Perina.


Radionice i savjeti

Udruga Roda - roditelji u akciji, osim sajmova dječje odjeće, obuće i opreme za zainteresirane organizira i edukativne radionice o trudnoći, porođaju, dojenju i odgoju djeteta. Više o radu Roda, Čanićeva 14, može se doznati 
na telefone 61 77 500 i 091 58 63 717.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije