Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv obiteljima

Roditelji, javite se Gradu, počela isplata novca za bebe

Dojilje i bebe
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.01.2014.
u 11:00

Prva ovogodišnja isplata pomoći za opremanje novorođenčadi je u tijeku, priopćuju iz zagrebačke gradske uprave. Za prvo dijete u obitelji dobiva se 1800 kuna

Roditelji novorođenčadi s područja Grada Zagreba mogu od Grada primiti pomoć za opremanje djeteta, podsjećaju iz gradske uprave.

Prva ovogodišnja isplata novčane pomoći, koja za prvo dijete u obitelji iznosi 1800 kuna, za drugo 3600 kuna (u četiri obroka kroz dvije godine), za treće i svako sljedeće 54.000 kuna (isplativo u godišnjim obrocima tijekom 6 godina) počela je u ponedjeljak, a potporu primaju oni koji su, kako se navodi iz gradske uprave, ostvarili pravo za prvo dijete rođeno u listopadu 2012. i listopadu 2013.,  drugo dijete iz listopada 2011., lipnja 2012., veljače i listopada 2013., kao i treće i svako daljnje dijete iz listopada 2008., 2009., 2010., 2011., 2012. i prošle godine.

Svi roditelji koji još nisu to bili u prilici, odnosno novi su korisnici prava na pomoć za opremu bebe, moraju podnijeti zahtjev za isplatu pomoći najkasnije šest mjeseci od datuma djetetova rođenja, žele li da im novac sjedne na račun.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije