Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon izbora

Revizori Grada ušli u Holding, češljaju račune

Zagrebački holding
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.06.2013.
u 12:30

Gradonačelnik još uvijek ne želi otkriti imena članova tima koji će voditi Holding, ali je sastavljanje Gradske skupštine dao Jeleni P. Vukičević

Šefovi gradskih ureda za reviziju i gospodarstvo Mirko Herak i Ladislav Prežigalo počeli su u ponedjeljak češljati knjige Zagrebačkog holdinga.

Velik trošak

Dugonajavljivana financijska revizija gradske megatvrtke počela je ubrzo nakon pobjede gradonačelnika Milana Bandića, čime su se njegove prijetnje da će stati na kraj ponašanju Holdingove direkcije počele i ostvarivati.

– Moramo vidjeti u kakvom je stanju tvrtku zatekao sadašnji direktor Ivo Čović, a kakvo je ono danas, kako bi mogli donositi nove odluke – kazao je Bandić.

Iz Holdinga su potvrdili da je Ivo Čović održao sastanak s predstavnicima nadležnog ureda, no detalje nisu željeli iznositi.

– Ured za reviziju već mjesec dana ima uvid u naše poslovanje i ovih dana ne događa se ništa posebno – kazao je kratko glasnogovornik Dušan Viro.

Budući da je gradonačelnik često napominjao da se iz gradske blagajne godišnje u Holding preliju dvije milijarde kuna, a već dvije godine nije upoznat kako se troše, upravo će mu vrijeme dok njegovi ljudi ne pročešljaju tvrtku dobro doći da odabere tim kojemu će prepustiti tvrtku. Gradsku skupštinu, u kojoj će u četvrtak imati priliku izglasati predsjednika i preuzeti i gradsku zakonodavnu vlast, već je, kako sam kaže, prepustio drugima.

– Jelena Pavičić Vukičević radi taj posao. Ne mogu ja sve, ja sam svoj posao odradio, moja lista dobila je izbore, a na kolegici je da vodi pregovore. Ja od jučer obnašam novi gradonačelnički mandat – komentirao je Bandić na pitanje o kadroviranju u Skupštini i Holdingu. Po sili zakona, dvije zamjenice gradonačelnika i prve kandidatkinje s njegove liste, Sandra Švaljek i Vesna Kusin neće ići u skupštinske klupe. Budući da su nezavisne zastupnice, svoje mandate moraju staviti u mirovanje ili dati ostavku.

Brišu se s liste

Tako bi, uz dogradonačelničku funkciju, kako se spominjalo, Sandra Švaljek mogla postati i predsjednica Skupštine Holdinga. Da će imati bitnu ulogu u vođenju te gradske tvrtke, i sama je nekoliko puta naglašavala. Još u kampanji spominjala je da će biti zadužena za nove projekte i investicije kako bi grad doživio gospodarski uzmah, a sve to neće moći bez upletanja u rad Zagrebačkog holdinga.

Budući da će svi oni koje se s liste za Skupštinu angažira u izvršnoj vlasti morati odreći skupštinskih klupa, lista će se pomaknuti za nekoliko mjesta, uključujući i gradonačelnikovo prvo. Tako bi u Skupštini mogli sjediti i Ante Dodig, Mirsad Srebreniković, Bogdanka Srdić Vulpe, Damir Jurinović, a možda i neki drugi, ovisno o kadroviranju.

>>Kikaš se vraća! Bandić ga zove da spasi Zagrebački holding

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije