Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Standard & Poor’s

Rejting Zagreba i Holdinga past će ako grad izgubi spor s državom

zagreb
Igor Kralj/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
22.10.2012.
u 12:37

Izgubi li Zagreb spor, to će imati negativne posljedice na likvidnost Zagreba i Holdinga, piše u priopćenju Standard & Poor’sa.

Unatoč sporu s Ministarstvom financija, kreditni rejting Zagreba i Zagrebačkog holdinga barem privremeno ostaje nepromijenjen. Potvrdila je to svjetska rejtinška agencija Standard & Poor’s. U priopćenju te agencije jasno se navodi da se njezina odluka temelji isključivo na činjenici da je Grad pokrenuo sudski spor za osporavanje navodnog 377 milijuna kuna teškog duga državi.

Izgubi li Zagreb spor, to će imati negativne posljedice na likvidnost Zagreba i Holdinga, piše u priopćenju Standard & Poor’sa.

Komentara 4

LU
lutomirski
14:22 22.10.2012.

to je jako vazno ako Zagrebu padne rejting, samo da ne padne onima sto u Saboru rade...

IB
iva.begovic
19:05 22.10.2012.

Prijetnja ovrhom nije se trebala dogoditi. Ministarstvo financija je u formalno u pravu ali način provedbe nije dobar i to zbog posljedica eventualne ovrhe financijskih sredstava u tom obimu. Pa ni građanima se ovrhom ne oduzimaju sva sredstva za život. Zašto je ova farsa trebala Ministarstvu financija stvarno ne razumijem. Tim bezobzirnim načinom u stilu Divljeg zapada samo su pogodovali Bandiću te ovaj uz nemilosrdnog Linića ispada nedužno nevinašce. Što pak nikako nije.

BO
bolesnodrustvo
23:05 22.10.2012.

Linić će svog dojučerašnjeg druga/prijatelja učiniti pozitivcem u očima kratkopamtećih Zagrebčana, što ovaj nikako nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije