Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak radova

Regulacija potoka Črnomerec ide dalje, vlasnicima zemljišta 22 € po kvadratu

potok Črnomerec
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
14.10.2014.
u 09:15

Dosad je na trasi radova regulacije potoka isplaćena, kako je poručio gradonačelnik Bandić, trećina vlasnika zemljišta

Vlasnicima zemljišta čija se nekretnina nalazi na trasi radova regulacije potoka Črnomerec, sabirnog kanala, geotehničkih građevina i servisnog puta u zoni potoka od Fraterščice do brane Črnomerec, Grad će, na osnovu nastavka radova, isplatiti naknadu od 22 eura po četvornom metru.

Iznos je to kojega će primiti preostali dio vlasnika, kao i onih 105 vlasnika koji su još lani s Gradom potpisali predugovore.

–Trećinu ljudi smo isplatili. Sad će svi pitati zašto se to nije napravilo prije pet godina? Ali eto, ja sam i za to kriv – poručio je u svome stilu gradonačelnik Milan Bandić.
Naime u tijeku je ishođenje lokacijske dozvole i izrada parcelacijskog elaborata, a za cijeli će se iznos isplata naknada vlasnicima u proračunu osigurati pet milijuna kuna.

Podsjetimo, u studenom 2013. godine zbog nedovoljne propusnosti ispod Ulice Matuni voda je uzvodno razrušila novoizgrađenu kanalizaciju te potpuno uništila privremeni servisni put. Nizvodno od Ulice Matuni do početka reguliranog potoka potok je izašao iz korita na nekoliko mjesta, te stvorio meandre i promijenio korito vodotoka.

>>Šetnica uz Veliki potok na Črnomercu bit će gotova do 2017.

>>Grad im je oduzeo milijun kvadrata zemljišta, a klizište nije sanirano?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije