Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inventura - sesvete

Razvoj vodovodne, plinske i kanalizacijske mreže napokon u prvom planu

tribina Sesvete
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
16.06.2014.
u 15:37

Ugibalište autobusa stoji zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa

Uvedene nove tri autobusne linije, dovršena gradnja velike vodospreme Cerje za vodoopskrbu regije i istočnih dijelova Zagreba, gradnja dovodnog magistralnog cjevovoda od Ivanje Reke te vodoopskrbne mreže u Cerju i Glavnici Donjoj samo su dio planova ostvarenih nakon održane Večernjakove kvartovske tribine “Želite li bolji kvart” u gradskoj četvrti Sesvete.

Asfaltirano 30-ak ulica

U pet mjeseci, koliko je proteklo od Večernjakove kvartovske tribine, tako je na području ove gradske četvrti asfaltirano više od tridesetak ulica, a Holdingova podružnica Vodoopskrba i odvodnja izradila je, prema obećanju, projektnu dokumentaciju za nastavak gradnje kanalizacije Letnička-Karinska u Sesvetskim Selima. Upravo su kanalizacijska, plinska i vodovodna mreža i njihov razvoj rak-rane ove gradske četvrti, no stvari se, zahvaljujući znatnom angažmanu predsjednika Vijeća gradske četvrti Marijana Tomurada, pomiču s mjesta.

– Projektira se precrpna stanica za Planinu Donju, kupljeno je zemljište i u planu gradnje je hidrostanica sa spojnim cjevovodom u Ulici Đure Kuntića, u postupku rješavanja imovinsko-pravnih odnosa je lokacija za hidrostanicu za višu zonu u Adamovcu (Turčinov put – Antolkovići) s najavljenim postupkom izvlaštenja, za hidrostanicu u Vinogradskoj u Vugrovcu Donjem izrađen je glavni projekt, ishođena nova lokacijska dozvola te predstoji rješavanje otkupa zemljišta i ishođenje građevne dozvole – poručio je Tomurad.

Ni razvoj javne rasvjete, koji je građanima nužan, nije ostao zanemaren – tako je u postupku javne nabave ugovaranje rasvjete za Kašinsku Sopnicu, u Kučilovnoj sve do Zagrebačke ulice, Planini Gornjoj, Prekvršju u odvojku Poljaki te u Starom Brestju u Brestovečkoj ulici.

Uređenje ŠRC-a Luka

Na osnovi brojnih prethodnih inicijativa i ranijih prijedloga Vijeće gradske četvrti predložilo je Gradu da u prostorima zapuštenog objekta ŠRC-a Luka izgradi sportsko-rekreativne terene te objekte za potrebe obližnje OŠ Luka i rekreativce s odgovarajućim prilazom, parkiralištem te pješačko-biciklističkom i trim-stazom ili šetnicom, kao sadržajima street workout parka i skate-terena. Odgovori se još čekaju.

Komentara 2

BA
balansero
16:22 16.06.2014.

koga vi to farbate, od kanalizacijske mreže nema ništa u iduće tri godine a do tada možda riješe imovinsko pravne odnose i povuku neke novce iz EU fondova za zaštitu voda s kojima će pokrivati dospjele kreditne obveze za pročistač, vodovod, tramvaje, autobuse, plaće. glavno da 95% kućanstava Sesveta ima vodovod izuzmemo li Šimunčevec.

SE
serghio
08:22 18.06.2014.

Kako to sve ovdje lijepo zvuči, ali daleko je od nekih vidljivih pomaka. Sesvete su velika četvrt Grada Zagreba i treba puno više ulaganja. Konkretno primjerice za Prepuštovec, plinska mreža već 5 godina po glavnoj cesti nekim sporednima, a ostalo kažu nema ništa slijedećih 5 godina jer je neisplativo. Gradska voda i kanalizacija nula bodova. Autobus prema Blaguši trebao bi ići svakih 20 minuta, manji autobus, ali da ide svakako češće od 40-50 minuta. Što je sa ruševinom Zagrebački plavi ? Vrtić u Kašini ? itd itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije