Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'jasan izbor'

Rajko Ostojić: Nikad više Varšavska!

Ostojić (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
29.05.2013.
u 12:54

Nakon Bandićeve najave da će se najprije uhvatiti u koštac s GUP-om oglasio se Ostojić

Milan Bandić najavio je danas da će jedna od prvih stvari kojima će se pozabaviti u Gradskoj skupštini kad u njoj nakon izbora okupi većinu biti Generalni urbanistički plan (GUP). 

Na to je odmah reagirao njegov protukandidat Rajko Ostojić. 

– Najava kako bi se dosadašnji gradonačelnik najprije uhvatio urbanističkih planova mi govori da su pokojni Šprem i Bernardić radili dobar posao u Skupštini ograničavajući sve nezakonite ispravke GUP-a. Sprečavanjem takvih prenamjena zemljišta i broj kaznenih prijava protiv dosadašnjeg gradonačelnika se smanjio – rekao je Ostojić. 

Ostojić je naglasio kako to puno govori o dosadašnjem radu Gradske skupštine koja se ograničavala sve urbanističke 'želje' i 'manevre' dosadašnjeg gradonačelnika te sumnjivih interesnih skupina koje ga okružuju.

Također je istaknuo kako je dosta da se preko izmjena urbanističkih planova vraćaju neki stari dugovi interesnim skupinama te kako su građani više puta jasno rekli što misle o betonizaciji parkova i narušavanju stare zagrebačke gradske jezgre.

– Zagrepčani u nedjelju imaju jasan izbor, žele li nove Varšavske, novi Cvjetni trg, betoniranje zelenih površina, ili žele transparentne i jasne urbanističke planove koji se donose u dijalogu s građanima i kojima se čuva javni interes. Kao Zagrepčaninu, meni nije svejedno, a siguran sam da nije ni mojim sugrađanima – naglasio je Ostojić.

>>Bandić odlučan: Nećemo ni sa SDP-om ni s HDZ-om

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije