Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARŠAVSKA

Radovi se ne mogu zaustaviti, ali može se promijeniti sadržaj

Cvjetni
DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL
07.06.2010.
u 15:52

- Zbog građevinske konstrukcije i stabilnosti radovi se moraju završiti i ne može se odustati od zahvata – rekla je Dinka Pavelić, predsjednica skupštinskog Odbora za prostorno uređenje.

– Horvatinčić je govorio istinu kad je rekao da je otprilike osamdeset posto radova na garaži gotovo – zaključile su članice Odbora za prostorno uređenje Gradske skupštine Dinka Pavelić, Mirela Holy i Vesna Petrinjak Šimek nakon što su obišle gradilište projekta “Cvjetni” kako bi se vlastitim očima uvjerile dokle su investitori Hoto grupe dogurali.

– Stajali smo na drvenom podu četvrte podzemne etaže. Kopaju se peta i posljednja, šesta etaža podzemne garaže, a priprema se betonaža treće podzemne etaže. Piloti su ukopani. Zbog građevinske konstrukcije i stabilnosti radovi se moraju završiti i ne može se odustati od zahvata – rekla je Dinka Pavelić, predsjednica Odbora za prostorno uređenje.

Unatoč tome što se radovi više ne mogu prekinuti, sadržaj se, složile su se, može prenamijeniti, pa se umjesto podzenih garaža može napraviti nešto drugo.

Obilazak zastupnica inicirao je Horvatinčić na sastanku u Skupštini prije desetak dana. Trebao im je biti domaćin, ali je odustao i taj posao prepustio je glavnom nadzorniku, inženjeru Božidaru Blaževiću. Obilazak je zapravo planiran za petak, ali je odgođen jer je Horvatinčić bio spriječen.

Horvatinčić se ipak, pola sata nakon odlaska gošća s gradilišta, sam prošetao Varšavskom, no novinare je ignorirao. Dinka Pavlović ponovila je zaključak Gradske skupštine iz ožujka ove godine. U njemu se gradonačelniku Milanu Bandiću preporučuje da s Horvatinčićem napravi reviziju projekta kako bi se odustalo od gradnje ostalih podzemnih etaža i rampe u Varšavskoj. Također su Bandiću sugerirali da ne počne s gradnjom rampe do okončanja upravnog spora zbog moguće štete.

A aktivisti i dalje prosvjeduju. Približava se rok od deset dana koji su dali mjerodavnim institucijama da riješe slučaj Varšavske – preostaje još šest dana. Ako ih i dalje budu ignorirali, izjavili su, blokirat će sve radove u projektu “Cvjetni”, iako se protive samo rampi.

Komentara 12

TV
tvrtko3
07:40 08.06.2010.

Ovi iz cure iz grada ili su lude ili se prave lude, Čovjeku koji ima uredne dozvole savjetuju da izmjeni projekt za koji su mu same izdale dozvole. Curke, curke ne prodavajte demagogiju i kak bi rekli u Zagrebu : To bi nakraju netko moral platiti.

Avatar Patton
Patton
13:15 09.06.2010.

(1313) RE: 08.06.2010. u 17:40h DucMan je napisao/la: Što nije jasno? Biti će 6 etaža. Ako su prve dvije njegove, ostaju još 4 etaže za građane. Sve mi to vuče na naš poznati jal jer mislim da bi se isto napisalo da si je on zadržao i jedno jedino parkirno mjesto. Samo bi onda bilo - Aha, on ima parkirno mjesto a gura ga pod javni interes. Halo, govorimo o parkiralištu na 4 (četiri) etaže za građane. Kaj je to malo, zanemarivo? Zanemarivo je ako se uzme u obzir da se radi o sredstvu za korištenje javne površine zbog privatnih ciljeva! Što tu nije jasno???

Avatar DucMan
DucMan
17:40 08.06.2010.

Što nije jasno? Biti će 6 etaža. Ako su prve dvije njegove, ostaju još 4 etaže za građane. Sve mi to vuče na naš poznati jal jer mislim da bi se isto napisalo da si je on zadržao i jedno jedino parkirno mjesto. Samo bi onda bilo - Aha, on ima parkirno mjesto a gura ga pod javni interes. Halo, govorimo o parkiralištu na 4 (četiri) etaže za građane. Kaj je to malo, zanemarivo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije