Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spas u grijalicama

Radijatori hladni, ali računi – stižu

bez grijanja (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/5
04.01.2013.
u 10:45

Odriču se krivnje, ne i novca. Iz Toplane kažu da je riječ o kvaru na instalacijama za koje nisu nadležni.

Unatoč već poodmakloj zimi radijatori još nisu počeli grijati u radnjama dvadesetak poduzetnika, obrtnika te velikoj trgovini Diona u Travnom. Zbog puknute cijevi negdje u sustavu na početku ogrjevne sezone kvar još nije saniran, ali unatoč tomu što im ne isporučuju uslugu, iz Toplane korisnicima redovno šalju račune.

Na posao s pet majica

– Sreća da nisu potrajale niske temperature i velik snijeg jer ne bismo mogli raditi. Tih dana na posao smo dolazili na nekoliko sati jer je bilo nemoguće obavljati posao po takvoj hladnoći – kazao je Mirko Buconjić, vlasnik prostora u kojem smišlja križaljke. Kad je vidio da se odgađa rješenje problema, Buconjić je kupio nove grijalice na struju, plativši svaku 500 kuna. No, ubrzo su stigle i visoke rate za struju, uz koje i dalje mora plaćati račune za Toplanu, koja mu ne isporučuje toplinu. Visoke račune za struju dobio je i postolar Dorian Šabarić, koji je potom prostor prestao i grijati.

– Račune za grijanje redovito plaćam, a da bih mogao raditi obučem na sebe po tri sloja odjeće – kazao je Šabarić. Ništa bolje nije ni u susjednoj frizerskoj radnji.

– Obučena sam u pet slojeva kako se ne bih smrznula, ali nema pomoći za ruke s kojima moram precizno raditi. Ja još i mogu izdržati, ali kako da nagovorim neku ženu da sjedi u toj hladnoći pet sati dok joj farbam kosu – požalila se Anita Svraka. Iako je zbog hladnoće izgubila dio mušterija, Davor Fuček ističe da se tu šiša već godinama, pa hladna radnja nije bila razlog da potraži topliji salon.

Ne mogu sami popraviti

Iz Toplane su problem prebacili na korisnike, koji su po njima dužni popravljati kvarove nastale na unutarnjim instalacijama. No, kako je problem nastao ispod zemlje, između toplinske stanice i radnji, vlasnici smatraju da ne mogu sami riješiti kvar. Smatraju da bi to trebala napraviti Toplana koja bi potom mogla, ako kvar nije na njihovu terenu, tražiti da vlasnici podijele trošak popravka jer i dalje dobivaju račune.

– U računima koje ispostavljamo obračunavamo naknadu za zakupljenu snagu te su ih oni dužni i podmirivati – kazao je Robert Krklec, direktor Toplane.

>>Znate li koliko režije koštaju gradonačelnika Bandića?

Komentara 4

DU
Deleted user
10:59 04.01.2013.

to je gradonacelnikova duznost,da naredi odmah i bez uvijanja,da se svim korisnicima i ljudima kao i firmama obezbjedi grijanje,i da se odmah kvarovi otklanjajujer,ima novaca za propale fontaneza miljunske WC-ve,a nararod i radnici se smrzavaju,birajte ponovo Bandinja,pa se ponovo i sledece zime smrzavajte.

OB
-obrisani-
11:02 04.01.2013.

kordunas,opet ti sa svojim komentarima....covjece,sto je tebi ?

LI
liliZG
12:18 04.01.2013.

samo u hrvata, plaćaš nešto što ti nije niti isporučeno......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije