Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američka škola

Prvi U.S. College Fair okupio više od 500 zainteresiranih

studenti na U.S College Fair, portal
Anto Magzan/PIXSELL
01.10.2013.
u 10:47

Na nekima od 15 predstavljenih fakulteta već studiraju hrvatski studenti, a u svojim ih klupama očekuju još i više

Mogućnost da studiraju u SAD-u jučer je petstotinjak budućih studenata privukla u Američku međunarodnu školu u Zagrebu, u kojoj je svoje programe predstavilo petnaest američkih koledža. Prvi je to put da se u Hrvatskoj održao U.S. College Fair, a kojim su najbolji fakulteti Amerike svoja vrata otvorili i studentima iz Zagreba.

 – Našle smo sve što nas zanima, a mnogi od fakulteta daju i stipendije koje bi bilo zaista šteta ne iskoristiti – rekle su Katarina Lukša i Ivona Poljak koje su na sajam došle kako bi skupile kontakte i predstavnicima fakulteta ostaviti svoje. Upravo je to i bio cilj okupljanja koledža na jednom mjestu.

 – Znali smo da će učenike zanimati sajam, ali toliki odziv zaista nismo očekivali – rekla je Ana Marinović iz Instituta za razvoj obrazovanja koji je i s veleposlanstvom Sjedinjenih Država u Hrvatskoj organizirao sajam koledža. Neka od njih već pohađaju hrvatski studenti.

 – Čak je osamnaest posto naših studenata internacionalno, a nadamo se i još većem broju – rekla je Susan Hillmann de Castaneda s Earlham Collegea u Indiani.

>>U Norveškoj za bolje učenje imaju i stol za ping-pong u učionici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije