Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK

Antunović pod istragom da je primio 10.000 eura mita za Zagrebački karneval

Direktori Arena Zagreb
Foto: Pixsell
05.03.2015.
u 13:01

Okrivljenik je zatražio 10.000 eura kako bi zauzvrat u Gradu Zagrebu ishodio da se tom društvu dodijeli organiziranje navedene manifestacije

USKOK je na web-stranici objavio da proširuje istragu protiv Zdenka Antunovića zbog osnovane sumnje na primanje mita od jednog društva u iznosu od 10.000 eura kako bi se tom društvu dodijelila organizacija manifestacije „Zagrebački karneval 2011“. Iako se u službenom priopćenju ne navodi da je riječ o Zdenku Antunoviću, nego tek godište okrivljenika (1964.), doznajemo da je riječ o njemu.

"Naime, nakon što se odgovorna osoba društva pismeno obratila Uredu gradonačelnika Grada Zagreba i iskazala interes za organizaciju navedene manifestacije, gradonačelnik Grada Zagreba ga je uputio da se o tome dogovori s okrivljenikom iako on, kao direktor KK Cibona, formalno nije imao nikakvu ulogu u organiziranju te i sličnih manifestacija u Gradu Zagrebu. Okrivljenik je, koristeći okolnost da je višegodišnji istaknuti sportski djelatnik na području Grada Zagreba, da je direktor KK Cibona, te da je osoba od povjerenja gradonačelnika, što je odgovornoj osobi tog društva bilo poznato, zatražio 10.000 eura kako bi zauzvrat u Gradu Zagrebu ishodio da se tom društvu dodijeli organiziranje navedene manifestacije kao i donošenje svih potrebnih rješenja nadležnih službi Grada Zagreba, na što je odgovorna osoba društva pristala te je u više navrata okrivljeniku predala zatraženi iznos novca", stoji u priopćenju USKOK-a.

>> Ugostitelj zaradio četiri milijuna kn od šatora na Trgu

Komentara 22

ĆA
ćaćaća
19:08 05.03.2015.

10 000 :))

ĆA
ćaćaća
19:13 05.03.2015.

jel se možda netko sjeća afere ex minsitra ostojića čija je žena preprodajom zemljišta i preko noći legalizacijom istog zaradila 25 mil kn...to nije bitno..bitno je 10 000 :)))

Avatar pavo24
pavo24
14:08 05.03.2015.

To je rad ovog uskok-a, kao nešto istražuju, blate ljude i na kraj neće ništa dokazati, ali stvorili su percepciju da je nešto mutno, to je i uskok-ov cilj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije