Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stečaj

Propao Rubelj! Zatvoreno svih 17 pečenjarnica, građani ostali bez poznatih ćevapa

Rubelj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
10.07.2014.
u 10:15

Među posljednjim zatvorenim Rubeljevim pečenjarnicama one su na Dolcu, Branimirovoj tržnici te na Kvatriću u kojima su se u lipnju pekli posljednji ćevapi

Poznatom lancu pečenjarnica, tvrtki Rubelj grill, odzvonilo je. Lokali koje su imali u Zagrebu i onaj jedini u Slavonskom Brodu zatvoreni su, a cijeli je slučaj preuzeo stečajni upravitelj Eduard Miščević.

Među posljednjim zatvorenim Rubeljevim pečenjarnicama one su na Dolcu, Branimirovoj tržnici te na Kvatriću u kojima su se u lipnju pekli posljednji ćevapi. Naime, 16. lipnja ključ je stavljen i u zadnju pečenjarnicu. Poslovni problemi poslovnog carstva Rubelj grilla počeli su s prvim godinama krize, a od ukupno 17 pečenjarnica, koliko su ih imali u Zagrebu, prva je zatvorena 2011. godine.

Još te godine Zlatko Milovac, suvlasnik tvrtke koja se u Zagrebu prometnula među vodeće u toj djelatnosti, objašnjavao je kako je riječ samo o prolaznoj krizi te poručio da će se tvrtka oporaviti u kratkom periodu.

Koliko je djelatnika zbog zatvaranja poslovnica ostalo bez posla i kako teče cijeli stečajni postupak, jučer nismo uspjeli doznati. Naime, stečajni upravitelj nije se javljao na telefon, a njegova tajnica pravdala ga je obvezama na sudu.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Ništa rječitiji nisu bili ni u samoj tvrtki, u odjelu računovodstva koji još jedini radi. Rubelj je, naime, malo po malo zatvarao vrata svojih pečenjarnica i još početkom ove godine poslovalo je ukupno njih devet u kojima je posla bilo za stotinjak djelatnika. Cijela povijest najpoznatijih ćevapa u Zagrebu kreće još prije 36 godina kada je posao pokrenuo Ivan Rubelj, a tek 1997. godine poslovanje je preuzeo njegov brat Ante Rubelj koji je od tvrtke izgradio brend te uspješno pokrenuo lanac pečenjarnica.

Nakon njegove smrti, doznajemo, počeli su prvi poslovni problemi, a nakon zatvaranja baš svih pečenjarnica jasno je – poslovanju je došao kraj.

Komentara 81

Avatar Nikad robom
Nikad robom
10:38 10.07.2014.

" Naime, 16. lipnja ključ je stavljen i u zadnju pečenjarnicu." - a večernjak tu vijest objavljuje već 10.7. Bravo!!! ni mjesec dana kasnije. vrhunsko novinarstvo!

ZA
zagabria1
11:22 10.07.2014.

Baš šteta, imali su odlične ćevape što god da netko kaže. Usto i osoblje je uvijek bilo susretljivo i ljubazno i nekako pristupačno. Zar će u ovoj zemlji sve propasti osim vlasti

PI
prava istina
10:30 10.07.2014.

e daje imao Linića u pozadini riješilo bi se to kao i sa Varteksom. Jedino se nadam da će i ta prića jednom imati pravi kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije