Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Subvencija

Prijevoz srednjoškolaca Samobor plaća milijun i 400 tisuća kuna

Samoborček
ARHIVA VL
10.09.2010.
u 17:17

Županija će Gradu 143.000 kuna namijenjenih srednjoškolcima isplaćivati svaki mjesec.

Visoki troškovi školovanja samoborskim su studentima i srednjoškolcima ovih dana umanjeni za barem jednu znatniju stavku - iznos prijevoza. Unatoč sveprisutnoj recesiji, Grad i Županija i ove su se godine pobrinuli da mršave novčanike roditelja oslobode toga velikog tereta...

– Samobor će troškove prijevoza srednjoškolaca do njihovih škola subvencionirati s pedeset posto ukupne cijene srednjoškolskog pokaza – najavljuje pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora Damir Fabek i dodaje da će Grad na subvenciju prijevoza ove godine potrošiti oko milijun i 400 tisuća kuna.

– Osim srednjoškolcima pomoći ćemo i studentima kojih u Samoboru ima oko 780, i to s pedeset kuna mjesečno po studentu – objašnjava Fabek. Dio će troškova prijevoza srednjoškolaca, doznajemo, i ove godine snositi Zagrebačka županija, u čijoj su nadležnosti sve samoborske srednje škole.

– Zagrebačka je županija za financiranje prijevoza učenika srednjih škola koji imaju prebivalište na području Zagrebačke županije, a dolaze iz socijalno ugroženih obitelji, predvidjela dva milijuna kuna. Samoboru je od tog novca namijenjeno 143.000 kuna, a Svetoj Nedelji 179.700 kuna – poručuje župan Stjepan Kožić i dodaje da će Županija gradovima novac potreban za subvencioniranje učenika dodjeljivati svaki mjesec za onaj prethodni.

Zbog čega se iznos županijske subvencije ove godine toliko smanjio?

– Smanjenje je odraz trenutačne financijske situacije i smanjenog punjenja proračuna – objašnjava župan Kožić i dodaje da je glavni kriterij raspodjele županijskog novca bio broj učenika iz socijalno ugroženih obitelji te cijena prosječne mjesečne subvencionirane karte za pojedini grad ili općinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije