Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sankcije

“Prijavite taksiste koji su vam naplatili više”

taksi
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/4
01.12.2010.
u 16:44

– Morali su spustiti cijene, a sada će zbog nepoštovanja oduka snositi odgovornost – poručio je Mijo Bezer, pomoćnik pročelnika za promet

– Grad nije pretpostavio da se taksisti neće držati odredaba pa stoga i nemamo mehanizme za kontrolu taksista – kazao je Željko Horvat, zamjenik Davora Jelavića, pročelnika za promet. Izjavom je odgovorio na prozivke na jučerašnjem zasjedanju Skupštine, na kojoj se Milana Bandića prozivalo za činjenicu da se zagrebački taksisti ne pridržavaju odluke skupštinara, koja je predvidjela da se početna cijena taksi-prijevoza smanji sa 19 na 16 kuna, a naplata po kilometru sa sedam na šest kuna.

Kršenje zakona

– Pozivam građane s računima koji dokazuju da su platili više da to odmah prijave Tržišnoj inspekciji i Udruzi za zaštitu potrošača, kao i Uredu za promet – Zagrepčanima je poručio Horvat.

– Ako postoje dokazi za optužbe, onda se može i nešto učiniti, prije svega upozoriti Udrugu taksista da sankcionira vozače u prekršaju, dok ne uspostavimo vlastite mehanizme za kontrolu, a to neće biti lako jer se sve mora zakonski uskladiti – rekao je zamjenik pročelnika.

Žešći je bio Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a, koji je poručio taksistima:

– Nitko ne smije kršiti zakon, pa tako ni taksisti niti državna tijela nadzora koja trebaju obavljati svoj posao i štititi građane.

“Neka nam ne prijete”

– Cijene taksi-prijevoznika trebaju kontrolirati prometni redari i savezni inspektori. Morali su spustiti cijene, a sada će zbog nepoštovanja odluke snositi odgovornost, najprije financijsku, a ako se prekršaji ponove, onda će se vozačima oduzeti i dozvole za rad – taksistima je zaprijetio Mijo Bezer, zadužen za promet u gradu Zagrebu.

Predsjednik zagrebačkog udruženja taksista reagirao je ljutito.

– Neka nam samo ne prijete. Inspekcijama nam se nije prijetilo ni u Jugoslaviji. Oni nemaju pojma o čemu pričaju – ljutit je bio Juraj Šnidarić, predsjednik Radio taxi Zagreba.

– Radimo punom parom na preuređenju “ura”. Izgradnja i ugradnja taksimetra traje oko sat vremena, a u Zagrebu su samo dva servisera pa računajte koliko nam treba – kaže Šnidarić. Prema njemu, odredbe Skupštine počet će se poštovati u idućih tjedan dana, do tada – oprez s cijenama!

Komentara 15

SN
snovak45
22:55 01.12.2010.

\"...nemamo mehanizme za kontrolu taksista – kazao je Željko Horvat, zamjenik Davora Jelavića, pročelnika za promet....\" Eto zašto cvate kriminal među taksistima ( i ne samo među njima ). Glavno da odgovorni \"rade\" svoj posao i primaju masne plaće za totalni nered.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
08:42 04.12.2010.

Pa ovaj Šnidarić je stvarno malouman. Bogec se čudi kako taksistima netko uopće smije SPOMENUTI inspekciju??? Jer njih se nije kontroliralo ni u Jugi!!!

Avatar blackula9
blackula9
21:26 01.12.2010.

Taksisti su skupina monopolom zaštićenih ličkih medvjeda..ne mogu se solidarizirati s nekim tko je privilegiran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije