Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digitalizacija u Gradskoj upravi

Prijave za potpore udrugama online, a umjesto pet, treba popuniti samo jedan obrazac

Olivera Majić i Miro Laco zadovoljni su jednostavnošću procesa
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
03.05.2018.
u 16:32

Natječaji za financiranje koji obuhvaćaju 15 različitih programskih područja traju do 7. svibnja, istaknuto je na predstavljanju projekta.

Umjesto pet obrazaca, jedan digitalni, umjesto šest papira koji su se njima prilagali, dokumentacija se učitava izravno na internetu. Zagrebačke udruge ove godine svoje projekte i programe za financiranje prijavljuju na internetskim stranicama Grada što je, istaknuto je na jučerašnjem predstavljanju, civilnom društvu drastično olakšalo život. Gradski projekt digitalizacije poslovnih procesa koji je počeo prije dvije godine, uključio je u 2018. i natječaje za financiranje udruga, i to na 15 različitih programskih područja, koji traju do 7. svibnja.

Pročelnik ureda zagrebačkog gradonačelnika Miro Laco zadovoljan je digitalizacijom.

– Svake godine građani upravi dostave 850 tisuća podnesaka, a službenici izdaju 900 tisuća dokumenata, što znači da će projekt donijeti brojne uštede – objasnio je jučer Laco, dodavši da je nedostatak primjedbi najbolja povratna informacija udruga.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, pak, istaknula je kako je u Zagrebu registrirano nešto više od 12 tisuća udruga čiji se projekti mogu natjecati za potpore, a prošle je godine dodijeljena 951.

– Zamislite onda koliku uštedu u papirologiji donosi digitalizacija – kazala je O. Majić.

Prijave se obavljaju preko sustava e-građanin na poveznici e-pisarnica na stranicama Grada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije